Țarna Mare, cartier nu periferie a Fălticeniului

Ieri, în cartierul Țarna Mare din municipiul Fălticeni, a avut loc inaugurarea podului de peste pârâul Prisaca. La slujba de sfințire a noii investiții realizată de administrația locală au participat, pe lângă locuitorii acestui cartier, consilieri locali, deputatul Ioan Stan și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu. Aflat în exploatare de peste 25 de ani, vechiul pod a fost dărâmat lăsând loc unei construcții la care s-au folosit peste 400 de tone de beton, are rigole pentru colectarea apelor pluviale și respectă ultimele cerințe în domeniu. Lucrările, inclusiv asfaltarea străzii Horticolei, au fost realizate de firma Elbi din Fălticeni. Costurile pentru noul pod s-au ridicat la 380.000 de lei, banii provenind de la bugetul local.
 

Preotul paroh Dan Panțîru a explicat că este pentru prima oară când participă la sfințirea unui bun public și se bucură că despre Țarna Mare nu se mai vorbește ca periferie, primarul Cătălin Coman introducând această suburbie în municipiul Fălticeni prin investițiile care se derulează aici. „Sunt impresionat în primul rând pentru că s-a construit podul, iar a doua bucurie este că ați așezat această lucrare sub binecuvântarea lui Dumnezeu. Aici nu este o margine de oraș, este orașul Fălticeni. Și dacă vocea noastră, a celor din Țarna Mare, nu s-a auzit până acum, cred că este și vina noastră. Dar iată, un om înțelept a venit și a spus că trebuie făcut ceva și pentru comunitatea aceasta. Podul, șoseaua aceasta și ce se va face de acum înainte, vor așeza Țarna Mare în orașul Fălticeni și așa trebuie să rămână. Oamenii pentru acest lucru vă vor prețui și vă vor aprecia, dar și pentru comunicarea de care dați dovadă. Eu nu fac nicio judecată, dar omul sfințește locul”, a precizat preotul Dan Panțiru. Primarul Cătălin Coman a anunțat că vor urma și alte investiții în acest cartier, dar și în alte cartiere considerate a fi la periferie. În anii următori acestea vor suferi transformări, astfel încât diferențele dintre cei care locuiesc în zona orașului și cei din cartierele mărginașe să fie cât mai mici. „Am început anul trecut, am lucrat și anul acesta și vom continua și anul viitor lucrările pentru ca, încet, încet, să fiți locuitori ai municipiului Fălticeni. Din păcate, foarte multă vreme acest cartier frumos a fost uitat. Noi, ca administrație publică, ne facem datoria să îl aducem în municipiul Fălticeni. Mulțumim constructorului, care a terminat această lucrare mult mai repede față de termenul preconizat, 20 aprilie 2015, și care se va muta la altă lucrare mare și pe care vrem să o finalizăm în acest an – amenajarea drumului și a șanțurilor pe străzile Răsăritului și Halmului. Așa cum am promis în 2012, când vorbeam cu dumneavoastră și vă spuneam că nu o să pot să fac totul odată, dar voi face pas cu pas până în 2016, continuăm anul viitor cu asfaltarea străzilor Nufărului, Doboșari, Spicului, Răsăritului și Halmului și cu drumul din fața stației de epurare, astfel încât, în doi-trei ani, Țarna Mare să fie un cartier în care să vii cu plăcere. Sperăm ca, împreună, să facem lucruri frumoase pentru un cartier al municipiului Fălticeni și nu pentru o periferie”, a declarat primarul Cătălin Coman. Panglica inaugurală a fost tăiată de primar, împreună cu unul dintre cei mai vârstnici locuitori ai cartierului Țarna Mare, Ilie Țăran, și cu un copil, cel mai mic localnic prezent duminică pe noul pod.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: