Procurorul Dâmbu, judecătorul Bărbuță, afaceristul Babiuc și primarul Olărean vor aștepta după gratii, la Gherla, judecarea procesului

Curtea de Apel Cluj a respins vineri seara contestațiile la măsura arestării preventive depuse de procurorul Dumitru Dâmbu, judecătorul Bogdan Bărbuță, Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuți, și omul de afaceri Constantin Babiuc, ultimul în folosul căruia au lucrat practic toți inculpații.
 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus pe 7 octombrie 2014 trimiterea în judecată a celor patru în stare de arest preventiv, Avocații acestora au încercat, dar nu au reușit să convingă judecătorii clujeni că pot fi judecați și în stare de libertate, sub măsura de control judiciar sau arest la domiciliu. Până la sfârșitul acestei luni, procurorul Dâmbu, judecătorul Bărbuță, afaceristul Babiuc și primarul Olărean se află în penitenciarul Gherla, aproape de instanța din Cluj, unde a fost strămutată judecarea dosarului care-i privește pe toți. Primii trei au fost arestați preventiv pe 25 iunie, primarul municipiului Rădăuți intrând în arest doar în urmă cu o lună de zile. Cei patru au fost trimiși în judecată de procurorii DNA București pentru infracțiuni din toată gama celor de corupție și nu numai, de la luare de mită, trafic de influență, abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului (multe fapte în formă continuată), până la instigare la compromiterea intereselor justiției, folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, șantaj, complicitate la această infracțiune și la altele deja menționate, spălare de bani, mită etc. În același dosar au mai fost trimise în judecată și alte persoane dovedite de procurorii DNA că au ajutat sau au întreținut relațiile infracționale dintre cei patru inculpați principali. Printre acestea sunt încă un judecător, un avocat, doi polițiști, dar și câteva „amărăștence” femei de la țară găsite vinovate de a fi solicitat, contra vreo „douăjde” ouă și-o găină, influența celor mari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: