Jumătate din contribuabilii suceveni nu-și plătesc dările către bugetul local

> După primele 3 trimestre ale anului 2014, restante, cu debite mai mici sau mai mari, erau 52,5% de roluri, respectiv 37.222 din totalul de 70.683 > „Am făcut acele echipe de executare silită, însă lucrurile merg destul de greu”, a declarat primarul municipiului Suceava Ion Lungu
Intrările la bugetul municipiului Suceava se înscriu într-o tendință crescătoare, susține șeful administrației reședinței de județ, Ion Lungu. Astfel, în primele 3 trimestre ale anului 2014, încasările la bugetul Sucevei se ridică la 151,66 milioane de lei, cu un spor de 2%, în comparație cu perioada similară a anului trecut.
 

Ion Lungu

În ceea ce privește veniturile proprii ale bugetului municipal, în intervalul la care facem referire intrările au fost 88,12 milioane de lei, cu un plus de 3,7 procente, față de 2013. Conform edilului-șef sucevean, în anul 2014, numărul total de roluri din evidența compartimentului specializat al executivului a crescut cu 993, concomitent cu o scădere a numărului datornicilor la vistieria municipiului. La data de 30 septembrie a acestui an, restante cu debite, mai mici sau mai mari, erau 52,5% din roluri, respectiv 37.222 din totalul de 70.683. În perioada omoloagă a anului trecut, procentajul restanțierilor în total roluri era mai mare, adică de 61,01%, respectiv de 42.518 roluri din 69.690. „Lucrurile lasă de dorit, întrucât avem sume importante de încasat de la populație și agenți economici, provenind din anii trecuți. Am făcut acele echipe de executare silită, însă lucrurile merg destul de greu”, a declarat primarul municipiului Suceava Ion Lungu. După primele 3 trimestre ale anului în curs, veniturile totale ale bugetului au fost realizate în proporție de 58,22%, acestea fiind cu 5% mai mari raportat la același interval din anul 2013.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: