Cine va conduce, totuși, municipiul Rădăuți ?

Cererea Prefecturii Suceava de dizolvare a Consiliului Local Rădăuți pentru neîntrunirea consecutivă a plenului deliberativului local rădăuțean a fost admisă de Tribunalul Suceava.
 

Astfel, Tribunalul Suceava a admis dizolvarea de drept a CL Rădăuți, care nu a reușit să se întrunească două ședințe consecutive, deși a fost convocat conform legilor în vigoare, decizia Tribunalului putând fi atacată în maxim 15 zile de la comunicare. Situația conducerii municipiului Rădăuți este una de-a dreptul specială și unică, în același timp, în condițiile în care primarul municipiului, Aurel Olărean (PDL), a fost suspendat din funcție fiind trimis în judecată, în stare de arest preventiv, alături de judecătorii Bogdan Bărbuță și Daniela Prandea, procurorul Dumitru Dîmbu și omul de afaceri Constantin Babiuc, pentru fapte de corupție, în cazul unor decizii privind atribuirea unui teren cu o suprafață de peste 40 de hectare. Funcția de primar este asigurată în momentul de față de viceprimarul PSD Tiberiu Maerean. Dacă cei de la Curtea de Apel vor menține decizia Tribunalului Suceava, Consiliul Local Rădăuți va fi dizolvat, iar actualul primar interimar își va pierde și el funcția de consilier local, neputând în felul acesta să fie viceprimar cu atribuții de primar al orașului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: