Cei trei membri ai clanului „Turu“, cercetați pentru tentativă de omor, rămân după gratii

Curtea de Apel Suceava a respins miercuri contestația fraților Decebal și Traian Biriș și a lui Răzvan Ștefan Neacșu la măsura arestării preventive luată la sfârșitul săptămânii trecute de judecători ai Tribunalului Suceava.
 

Cei trei membri ai clanului „Turu” din Burdujeni rămân astfel după gratii pentru executarea celor 30 de zile de arest preventiv dispuse de prima instanță. În data de 3 octombrie 2014, Tribunalul Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru tentativa de omor asupra unui șofer de taxi de 22 de ani, din Dărmănești. Fapta s-a petrecut pe 19 septembrie ca urmare, se pare, a unor reglări de conturi între clanuri rivale, cel al fraților Turu din Burdujeni și o altă grupare din Sf. Ilie, care ar „domni” peste cartierul Obcini și Șcheia. Conform anchetei și declarațiilor victimei, bătăușii au fost în număr de patru. În seara măcelului, cei trei inculpați arestați deja și un al patrulea individ încă neidentificat au coborât dintr-un jeep negru, au tăbărât asupra taximetristului și l-au lovit cu o serie de obiecte contondente aflate în dotare. L-au lăsat lat în drum, plin de sânge și cu multiple traumatisme, printre care unul cranio-cerebral, plăgi, contuzii și răni, în urma cărora legiștii au considerat că viața taximetristului a fost pusă în pericol. Pentru a pune la adăpost pe făptașii adevărați, în seara agresiunii s-au prezentat la poliție patru indivizi (unul fiind chiar Răzvan Ștefan Neacșu) care au luat asupra lor fapta. Manevra nu a ținut însă, astfel că, după o serie de cercetări, mai multe percheziții, operate în dimineața de 2 octombrie și audieri de martori, în arest au ajuns frații Turu, adică Decebal Biriș și Traian Balan în actele de identitate, și complicele lor Ștefan Neacșu, pe care victima a declarat că l-a văzut în seara de 19 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: