Proiect pentru simulare

Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE) și Ministerul Educației Naționale (MEN) au lansat cea de-a VII-a ediție a concursului național pentru licee, Euroscola 2014/ 2015.
 

Elevii și profesorii de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni au decis să se înscrie la acest concurs, fiind selectați prin concurs 24 elevi care vor realiza până pe 10 octombrie 2014 un proiect cu titlul „Împreună pentru tinerii Europei – o propunere legislativă de succes”. „Participarea la acest concurs le va oferi elevilor oportunitatea să obțină mai multe informații despre integrarea europeană, despre promovarea participării tinerilor la construcția Uniunii Europene și participarea cetățenilor români la vot într-un număr cât mai mare, aspecte care reprezintă o modalitate de a avea un cuvânt de spus asupra deciziilor la nivel european”, ne-a declarat prof. Ioan Caulea, coordonatorul proiectului. Elevii și profesorii implicați în proiect își propun să promoveze valorile și instituțiile europene prin informarea tinerilor despre procesul de integrare europeană, elevii simulând rolul de membri ai Parlamentului European. Ei au realizat un blog pentru a disemina activitățile proiectului în școală și în comunitate, pentru ca activitățile lor să aibă un impact durabil și efect de multiplicare la nivelul școlilor fălticenene și nu numai. Ei vor face cunoscute toate etapele derulării proiectului, prin organizarea unor activități de informare și conștientizare. „Elevii sunt invitați să simuleze activitățile legate de adoptarea unei rezoluții în Parlamentul European, în cadrul procedurii legislative ordinare (codecizie). În cadrul prezentului concurs, tinerii își vor asuma următoarele roluri: o Comisie parlamentară pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, ai cărei membri vor analiza propunerea legislativă și vor întocmi raportul asupra acesteia; raportorul pentru propunerea legislativă, care o va susține în plen și va răspunde interpelărilor în plen; membrii Parlamentului European, care vor adopta propunerea legislativă sau o vor respinge, după ce vor adresa întrebări raportorului”, a precizat prof. Ioan Caulea. Proiectul va fi trimis organizatorilor concursului până la sfârșitul acestei săptămâni, așteptându-se selecția școlilor câștigătoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: