Centrala pe biomasă a municipiului Suceava a fost oprită. Adio apă caldă pentru suceveni !

Furnizarea apei calde în municipiul reședință de județ a fost sistată marți seara, după ce întreaga cantitate de biomasă aflată la dispoziția celor de la Bioenergy, societatea care produce și furnizează apa caldă și căldura în oraș, a fost consumată. Cei de la Bioenergy au sistat de asemenea și furnizarea de energie electrică în sistemul energetic național. Directorul Bioenergy Suceava, care deține centrala de cogenerare, Vasile Ilie, a anunțat că nu mai există biomasă disponibilă pentru a fi folosită și din acest motiv s-a întrerupt furnizarea apei calde către locuitorii aflați în sistemul centralizat de încălzire al orașului.
 

Bioenergy

„S-a întrerupt furnizarea apei calde în municipiul Suceava și a energiei electrice în sistem”, a explicat Vasile Ilie, care și-a exprimat speranța că vor fi găsite soluții astfel încât să fie cât mai repede reluată funcționarea centralei electrotermice. „Înțelegem situația grea în care se află acum jumătate din populația municipiului. Sperăm în ajutorul celor ce pot face lucruri utile în această privință, astfel încât să se reia furnizarea apei calde”, a spus managerul de la Bioenergy. Vasile Ilie a mai declarat că sucevenii vor mai beneficia câteva ore de apă caldă în condițiile în care centrala încălzește câteva mii de tone de apă la 75 de grade Celsius. Compania Bioenergy Suceava, singurul producător de energie termică și apă caldă din municipiul Suceava, a anunțat luni că dacă nu se vor găsi soluții pentru plata serviciilor prestate va opri marți livrarea de apă caldă din cauză că nu mai are bani pentru achiziția de biomasă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: