Frații Decebal și Traian Turu și Ștefan Neacșu au fost arestați ieri pentru tentativă de omor

Judecători ai Tribunalului Suceava au admis ieri propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a fraților Decebal și Traian Turu, pe numele lor din buletin Traian Petru Balan și Decebal Biriș, împreună cu Răzvan Romulus Ștefan Neacșu, în stare de reținere, pentru săvârșirea tentativei la infracțiunea de omor.
 

Cei trei au fost aduși procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava după o serie de percheziții desfășurate în locații din cartierul Burdujeni în cercetarea tentativei de omor asupra unui șofer de taxi de 22 de ani, din Dărmănești, Marius Cozmiciuc. „Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că la data de 19 septembrie 2014, în jurul orei 22, în apropierea Casei de Cultură a municipiului Suceava, inculpații Balan Petru Traian, Biriș Decebal și Neacșu Răzvan Romulus Ștefan au exercitat fapte de violență de intensitate ridicată, cu corpuri și mijloace dure, asupra persoanei vătămate C.M., căreia i-au fost produse leziuni în zone vitale care ar necesita pentru vindecare 21-22 de zile de îngrijiri medicale. La 3 octombrie 2014, Tribunalul Suceava a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava și a dispus arestarea preventivă a celor trei inculpați pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale” a comunicat purtătorul de cuvânt al PT Suceava, procuror Maria Cristina Ciornei. Unii au lovit, dar, de dragul fraților, alții și-au asumat fapta Pe 19 septembrie, urmare a unor reglări de conturi între clanurile rivale, cel al fraților Turu din Burdujeni care s-a autointitulat „clanul sportivilor” și o altă gașcă, din Sf. Ilie, taximetristul de 22 de ani a căzut victimă a mult prea celebrilor membri ai la fel de celebrului neam Turu. Bătăușii, patru la număr după spusele șoferului bătut, au coborât „cu furci și topoare” dintr-un jeep de culoare neagră. Au tăbărât apoi pe taximetristul ce aștepta cu mașina comenzi în stația de taxi de lângă Casa Culturii și l-au bătut cu sete, băgându-l în spital cu multiple traumatisme, inclusiv unul cranio-cerebral, plăgi, contuzii și răni. S-a zvonit că băiatul a pățit-o de la gașca „turenilor” și din cauză că ar fi anunțat poliția că în încrâncenarea dintre cele două grupări rivale urma în seara respectivă un nou episod, acțiune anihilată de oamenii legii. Pentru a-i proteja pe autorii faptei, frații Turu, la poliție s-au prezentat în aceeași seară, de bunăvoie, alți patru tineri, care și-au asumat fapta, gata să tragă și ponoasele. Șoferul însă știa cine l-a bătut și și-a susținut cauza în fața anchetatorilor, inclusiv la audierile de joi, care s-au finalizat cu punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva fraților Decebal și Traian Turu și a lui Ștefan Neacșu, reținerea lor și ulterior arestarea lor preventivă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: