Furturile din casele aflate în construcții, subiect de dezbatere și analiză la fața locului pentru polițiștii suceveni

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, împreună cu lucrătorii Poliției Comunale Șcheia, au avut parte pe parcursul zilei de miercuri de dezbateri și analize la fața locului privind furturile realizate din imobilele aflate în stadiul de construcție.
 

Totul s-a desfășurat în cadrul unui proiect punctual de prevenire a furturilor din locuințe și case în construcție lansat pe raza localității Șcheia și intitulat „Siguranța ta contează”. În prima etapă a proiectului, la sediul Primăriei Șcheia a fost organizat un grup de lucru la care au participat reprezentanții conducerii administrative a comunei, șefi de servicii din cadrul IPJ Suceava, șeful Poliției Municipiului Suceava și șeful Poliției Comunale Șcheia, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, reprezentanți ai comunității rome și paznicii comunali. În cadrul acestuia au fost prezentate analize privind starea infracțională, dar și măsuri propuse pentru prevenirea infracțiunilor de furt, în special cu privire la furturile din casele aflate în construcție. Potrivit reprezentanților IPJ Suceava, „proiectul punctual de prevenire a furturilor are ca scop în primul rând creșterea gradului de informare a cetățenilor cu privire la măsurile preventive minime ce trebuie luate pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, în sensul asigurării cu sisteme de închidere și sisteme de alarmare a caselor în construcție și a celor izolate”. Conformul surselor citate, demersul este unul cât se poate de necesar, în condițiile în care multe persoane aflate la muncă în străinătate au revenit pe perioada verii în localitățile de domiciliu, investind sume importante în ridicarea unor locuințe, iar odată cu luna septembrie s-au întors în țările din vestul Europei, de multe ori fără a-și asigura corespunzător imobilele lăsate în diferite faze de construcție. Mai mult, sunt destui cetățeni care depozitează în astfel de case bunuri de valoare precum mobilier, centrale termice, elemente de instalație sau diferite bunuri electronice și electrocasnice care oricând atrag atenția oamenilor certați cu legea. Proiectul de prevenire a furturilor din locuințe se va desfășura până la finele anului și își propune și o serie de acțiuni desfășurate de structurile operative, fiind reconfigurate itinerarele de patrulare ale polițiștilor și fiind dispuse măsuri de monitorizare și iluminare suplimentară a zonelor identificate cu risc. Localitatea Șcheia nu a fost aleasă la întâmplare pentru lansarea proiectului, deoarece doar în perioada ianuarie – august 2014, la nivelul acestei comune au fost sesizate aproape 40 de furturi din locuințe, case în construcție, case nelocuite, anexe și curți și 12 tentative de furt.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: