Datoriile Bioenergy către Schweighofer sunt de circa 1,7 milioane de lei

> Există pericolul ca noua centrală din Lunca Sucevei să nu mai fie aprovizionată cu biomasă
Compania austriacă Schweighofer a anunțat că întrerupe transporturile de resturi de lemn către Bioenergy, firma care operează noua centrală pe biomasă în cogenerare de înaltă eficiență din Lunca Sucevei, a confirmat, ieri, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu. „Există acest pericol ca firma să nu mai livreze masă lemnoasă, întrucât nu este plătită”, a declarat șeful municipalității sucevene. Lungu a precizat că, din informațiile pe care le are, datoriile Bioenergy către Schweighofer sunt de circa 1,7 milioane de lei, în condițiile în care producătorul de energie termică are de primit de la transportatorul Termica, pentru agentul termic furnizat, peste 3 milioane de lei.
 

Și pentru ca cercul slăbiciunilor să fie complet, societatea comercială Termica trebuie să încaseze de la populație în jur de 18 milioane de lei. Lungu a făcut apel la Termica să-și trimită angajații în oraș, să bată pe la ușile consumatorilor, astfel încât aceștia din urmă să-și plătească datoriile pentru serviciile de care au avut parte. „Sunt atâția oameni la Termica, mai mulți decât trebuie în schemă, iar aceștia ar trebui să meargă pe teren, să încaseze banii de la populație. Știu că nu le place subiectul, dar aceasta este realitatea”, a reliefat ocupantul fotoliului din Areni, adăugând că pentru conducerea operatorului de transport din Lunca Sucevei, „cel mai simplu este să dea telefon la Primărie și să spună că nu sunt bani”. Șeful executivului a mai precizat că în depozitul din Lunca Sucevei există suficientă masă lemnoasă pentru funcționarea în regim de iarnă a centralei Bioenergy, „însă lemnul este sechestrat și se dă cu lingurița”. „Este lemn, însă acesta nu va fi dat în consum până ce nu va fi plătit”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: