La Universitate, deși a fost amenajat un cămin nou

Numărul locurile de cazare este, în continuare, sub cel al solicitărilor

Deși numărul locurilor de cazare în căminele USV a crescut la 1105, prin amenajarea unui cămin cu 42 de locuri în corpul N, tot nu este suficient, numărul solicitărilor fiind de peste 2000.
 

Mai sunt 150 de studenți cazați în căminele unor licee din municipiu, numai că „nu sunt la nivelul celor din campus”, iar în plus studenții au obligația de a servi masa la cantina școlii, ceea ce-i nemulțumește, a declarat rectorul Valentin Popa. Până la realizarea celor 2-3 cămine planificate în Campusul II de la Moara, în plan mai apropiat se are în vedere trecerea în proprietate, concesiune sau administrare a clădirii Căminului 2 de la Colegiul Alimentar, care în prezent adăpostește mai mult locuințe sociale. Rectorul a explicat că USV a obținut aprobările de bază, urmând ca în final și Consiliul Local să-și dea acordul. Dacă aceasta se va întâmpla, căminul respectiv va fi reabilitat și modernizat cu bani obținuți prin proiecte, lucrările urmând a fi gata în termen de un de la preluare, apreciază conducerea universității. Numai că ar trebui rezolvată și problema locuinței celor adăpostiți acum acolo, ceea ce e mai dificil. „Pentru anul universitar 2014-2015, conducerea USV a decis menținerea acelorași taxe pentru cazare ca și în anul universitar încheiat, deși costurile utilităților au crescut. Căminele studențești oferă condiții de viață și de studiu decente, beneficiind de servicii și dotări moderne, precum și conexiune la internet”, a explicat rectorul Valentin Popa. Tarifele de cazare variază în funcție de condițiile oferite de spațiul de cazare și de categoria în care se înscrie fiecare student (student care studiază fără taxă, student care studiază cu taxă, student care studiază fără taxă cu părinți cadre didactice, studenți care studiază cu taxă și cu părinți cadre didactice), astfel că cel mai mic preț posibil este de 90 lei, iar tariful maxim ajunge la 360 lei. Universitatea Suceava are în administrare 4 cămine studențești, căminele 1, 2, 3 și 4, anul acesta fiind amenajată în cămin clădirea fostului Hotel Clasic, cumpărat de USV.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: