Divergență între Primăria Suceava și Rosal din cauza numărului de plătitori ai taxei de salubritate

> Municipalitatea a refuzat la plată mai multe facturi, firma de salubritate calculându-le după înscrișii pe listele electorale permanente, în timp ce Primăria ține seama de declarațiile de impunere depuse de contribuabili
 

Primăria municipiului Suceava și societatea de salubritate Rosal nu se înțeleg asupra contravalorii facturilor emise pentru serviciile prestate pe raza reședinței de județ de compania bucureșteană. Primarul Ion Lungu spune că unele dintre facturi au fost refuzate la plată din cauză că operatorul respectiv a calculat numărul de plătitori ai taxei de salubritate în funcție de sucevenii înscriși pe listele electorale permanente, în timp ce banii adunați din sursa respectivă provin doar de la cetățenii care au depus declarații de impunere la sediul executivului. Ca atare, edilul-șef sucevean susține că suma pretinsă de către cei de la Rosal este una nejustificată. „Nu este o situație reală, de aceea există și un refuz la plată. Astăzi, la Primărie, bun de plată pentru Rosal, avem 4,3 miliarde de lei vechi. Există o dispută vizavi de numărul de persoane pentru care se calculează taxa de salubritate. Firma se ia după listele electorale permanente, iar noi calculăm după declarațiile de impunere depuse la Primărie. Este o sumă care nu este recunoscută de Primărie, suntem în divergență cu cei de Rosal”, declară primul gospodar al orașului, Ion Lungu. Pentru a mai reduce din datoriile către prestatorul de salubritate, ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local, cu prilejul rectificării bugetului, a fost aprobată disponibilizarea a 200.000 de lei. Taxa pentru debarasarea de gunoiul menajer și măturarea străzilor și servicii de iarnă este de 5 lei, locuitorii reședinței de județ fiind obligați la plata acesteia în funcție de numărul de persoane din familie sau a celui al locatorilor existenți la o anumită adresă. Taxa de ecologizare datorată de către persoanele juridice se calculează în funcție de numărul salariaților și cel al reprezentanților legali, respectiv al asociaților, administratorilor care nu au calitatea de asociați, noul cuantum fiind de 6 lei pe lună și persoană. În cazul instituțiilor publice, taxa de salubritate este stabilită, de asemenea, în funcție de numărul de lucrători, aceasta fiind stabilită la nivelul de 3 lei de pe lună și persoană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: