Patinoarul artificial ar putea fi acoperit

Primăria municipiului Suceava a înaintat Federației Române de Hochei o scrisoare prin care își exprimă intenția de a demara lucrări de acoperire, cu fonduri europene, a Patinoarului artificial.
 

Șeful administrației publice locale, Ion Lungu, a declarat că proiectul vizează intervenții de modernizare care ar permite obiectivului de pe strada Universității să găzduiască competiții de anvergură națională sau chiar internațională. „Există un program în acest sens și intenționăm, pe lângă pista care este refăcută, să modernizăm patinoarul, pentru a găzdui competiții naționale și chiar internaționale. Suntem parteneri în acest proiect și sperăm să atragem fondurile europene disponibile” a reliefat Lungu. El spune că, din bani de la bugetul local, a fost montată o nouă centrală termică, instalația de încălzire în sistem centralizat fiind foarte veche și nemaidând randament. „Vestiarele, magaziile, grupurile sanitare, toate sunt astăzi încălzite printr-o centrală termică proprie pe gaze naturale” a precizat Ion Lungu, menționând că noua instalație a costat 50.000 de lei, în timp ce reabilitarea conductelor de transport și distribuire din sistemul centralizat ar fi ajuns la câteva sute de mii de lei. În 2008, cu 600.000 de lei investiții a fost reabilitată pista și înlocuită instalația frigorifică pe bază de amoniac, care prezenta reale riscuri de producere a unor accidente. Echipamentele noi sunt în conformitate cu normele europene, folosind freoni ecologici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: