Directoarea Spitalului de Psihiatrie Câmpulung, găsită de ANI în incompatibilitate

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat, în cazul a 29 foști sau actuali manageri de spital, șefi de secție/ serviciu și foști sau actuali directori medicali din mai multe județe ale țării, pentru care au fost încheiate 38 de rapoarte de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităților și al conflictelor de interese de natură administrativă și penală, a anunțat ieri ANI, printr-un comunicat.
 

Spitalul Campulung Moldovenesc

Potrivit documentului, este vorba despre constatarea stării de incompatibilitate în cazul a 22 persoane (12 manageri de spital, un fost manager de spital, 8 șefi de secție și un fost director medical); încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală de către 14 persoane (2 manageri de spital, 11 șefi de secție și un director medical); încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către două persoane (un manager de spital și un director medical). Din județul Suceava, figurează pe lista ANI, la capitolul „incompatibilitate”, Petronela Paziuc, în calitate de manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, despre care aflăm că „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 30 aprilie 2013, întrucât, simultan cu funcția de manager al Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc, exercită și funcția de medic primar psihiatrie în cadrul Cabinetului Medical Psihiatrie «Dr. Paziuc Alexandru», încălcând, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006”. ANI precizează că persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: