Alegători din noiembrie, fani în septembrie

O parte importantă a campaniei electorale pentru prezidențiale se desfășoară de câteva luni pe internet, preponderent pe rețele de socializare și pe bloguri. Iar din septembrie se constată o intensificare a manifestărilor specifice, avute în vedere și de o recentă cercetare a Mediafax Research&Monitoring, ce face evaluări circumstanțiale (mai ales pentru săptămâna 15-21 septembrie) în funcție de numărul de fani, like-uri și de postări pe una dintre cele mai folosite rețele de socializare. Din această perspectivă, într-un top conjunctural, un candidat pare a se fi detașat deja, și ca număr de fani, și ca număr de postări, plus foarte numeroase comentarii și distribuiri.
 

L.D. CLEMENT

Dar este urmat de patru candidați care își pot intensifica activitatea, pot emite mesaje (mai) atractive, de impact, care să modifice clasamentul actual (care este și prea timpuriu și care ar putea reflecta doar într-o oarecare măsură realele intenții de vot). Mai ales că topul creșterilor din ultima lună este diferit de cel general! Dar apropo de conținutul unor mesaje transmise până acum, se poate constata, bunăoară, că subiecte referitoare la viața de familie a candidaților au fost mai atractive decât declarațiile politice. Predominante însă par a fi ce altceva decât promisiunile și ce altceva decât criticile la adresa adversarilor (cu precizarea că la unii predomină promisiunile, iar la alții criticile; și cu cea că s-ar părea că, dintre acestea, criticile atrag reacții mai prompte din partea publicului). Foarte interesante sunt și citările sau legăturile cu materialele apărute în mass-media, de natură să contureze încă de pe acum o imagine despre cine pe care susține și despre cine se ține la distanță…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: