Imunizarea bebelușilor împotriva hepatitei de tip B se va relua

> Sunt peste 500 de bebeluși suceveni care nu au primit încă vaccinul antihepatic din cauza lipsei de pe piață a produsului > Ministerul a alocat Sucevei 1840 de doze de vaccin, iar imunizarea bebelușilor va reîncepe cât mai repede
 

Imunizarea bebelușilor împotriva hepatitei de tip B va putea reîncepe în aceste zile, întrucât 1840 de doze de vaccin au fost repartizate Direcției de Sănătate Publică Suceava și vor ajunge la destinație în cursul zilei de astăzi. Reamintim că sunt peste 500 de nou-născuți din județul Suceava care nu au primit, la timp, vaccinul antihepatic B din cauză că stocul de vaccin s-a epuizat în iunie și nu a putut fi reînnoit. Ministerul Sănătății (MS) a precizat că recuperarea copiilor nevaccinați se va realiza, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică județene, prin cabinetele medicilor de familie și maternități. Vaccinul va fi utilizat pentru recuperarea copiilor nevaccinați, cât și pentru vaccinarea de rutină a nou-născuților, conform calendarului de imunizări. Ministerul Sănătății a recepționat marți primele 50000 de doze de vaccin antihepatic din cele 200000 pe care le va achiziționa în acest an și a transmis în teritoriu toate măsurile care trebuie luate în această perioadă pentru derularea în bune condiții a campaniei de vaccinare. Vaccinul antihepatic B este folosit pentru profilaxia specifică a hepatitei B și se administrează la nou-născuți în maternitate. Vaccinul este inclus în calendarul național de imunizare al MS și este gratuit. Dificultățile legate de procesul de achiziționare a vaccinurilor BCG împotriva tuberculozei și antihepatic au fost cauzate de „lipsa de pe piață a produsului”, a informat MS. „În prezent există un număr mic de producători care mai fac aceste vaccinuri și care nu au disponibile în acest moment cantitățile necesare la nivel global” au mai precizat reprezentanții ministerului. Problema imunizării bebelușilor împotriva tuberculozei a fost rezolvată la Suceava, vaccinarea copiilor „restanțieri” fiind realizată în prezent în Ambulatoriul Spitalului Județean, cu trimitere de la medicii de familie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: