Spitalul Județean Suceava

Unitatea de Primire a Urgențelor urmează să se extindă

> Dezvoltarea se face la parterul spitalului, incluzând încăperi noi pentru intervențiile de urgență; spațiile pentru copii vor fi separate de cele pentru adulți > Pe acoperiș vor fi montate și panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică
 

Unitatea de Primire a Urgențelor de pe lângă Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ion cel Nou” Suceava ar putea intra în lucrări de extindere. Așa a anunțat șeful administrației județene, Cătălin Nechifor, care a precizat că, la această dată, este în curs de realizare proiectul tehnic. „Suntem în stadiu de proiectare, de asumare a unei soluții tehnice, pentru construirea – lipită de partea frontală a spitalului – a unei structuri extinse, care să permită un flux mai corect pentru zona de urgență și cu facilității mai importante pentru primirea bolnavilor”, declară Nechifor. Dezvoltarea sistemului UPU se face la parterul SJU, incluzând construirea de încăperi noi pentru intervențiile medicale primare de urgență, fluxul și spațiile pentru copii urmând a fi separate de cele pentru adulți. Alte spații vor fi destinate activității administrative, precum și personalului medical care deservește UPU. Amenajat ar urma să fie inclusiv un spațiu acoperit pentru ambulanțele care vor aduce pacienții la intrarea UPU. Nu în cele din urmă, dată fiind expunerea la soare, pe acoperiș vor fi montate și panouri solare pentru producerea de energie electrică. „Un lucru pe care l-am cerut proiectanților este cel legat de fructificarea unei zone cu expunere către sud-est, în așa fel încât să fie montate panouri solare care să producă energie electrică” a subliniat președintele CJ, Cătălin Nechifor. Noul sistem survine anvelopării termice a clădirii Spitalului Județean de Urgență, aportul de energie electrică produsă pe această cale, una ieftină, fiind de natură să aducă importante economii la bugetul unității sanitare sucevene. Cătălin Nechifor crede că investiția în panourile foto-voltaice va fi amortizată în maxim trei ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: