Propuneri decente

De când cu numerele de mobil, cu adresele de email ori cu profilurile prin rețele, nu-i dificil ca cineva, de la oarece distanță, să te studieze cam cine ești, ce-ai vrea și, poate, ți-ar trebui. Iar după ce (ți) se pune un pronostic plauzibil, cam pe la vremea asta, când dau să se încheie tomnatice bacalaureate și când poate fi rost de înscrieri pentru studii superioare sau încă mai superioare, un glas exersat să te sune printre gândurile dumitale și să-ți facă o propunere. Din capul locului, foarte decentă. Bunăoară să te înscrii la niște cursuri de una an sau doi, care se vor face chiar în localitatea ta, în câte o sâmbătă dimineață, dar în urma cărora va rezulta o diplomă la fel de tare ca cea de masterat și mult mai ieftină decât aceea.
 

L.D. CLEMENT

Că e ceva mai ieftină, ar putea să-ți fie limpede, însă chiar așa de tare? Daaa, că acel curs este sub autoritatea nu știu cărei asociații profesionale (una din foarte multele, care își dispută între ele autoritatea în materie) sau a cutărui institut (un alt ong cu adresă într-o garsonieră), iar profesorii sunt aleși pe sprinceană de la nu știu care facultate privată (cam fără studenți). Dar vreun angajator ce va zice despre hârtia – pardon, diploma! – aceea? Și poți afla de pe acum că, după ce o vei înscrie în CV, va trebui să te arăți deștept, fiindcă angajatorul oricum nu se prea încurcă în hârtii, dar trebuie să i te arăți decis și profi… Însă mai simplu e să capeți un telefon prin care să fii sedus să vii la o întâlnire de hotel ori restaurant, cu propunerea de a căpăta o meserie chiar în juma’ de an. Meseria, brățară de aur! Cât costă? Nu vă costă absolut nimic, toate cheltuielile sunt acoperite prin proiect. Și cât trebuie să merg la școală/practică (fiindcă aș mai avea ceva treburi în perioada asta și, de ce să nu recunosc, sunt cam leneș, iar cu școala…)? Aaaa, nu vă faceți probleme, e aproape o formalitate, totul e să semnați acum (la hotel, la restaurant) că v-ați înscris, ne furnizați datele și prin februarie-mart vă trimitem atestatul prin poștă, nici nu trebuie să-l ridicați de la sediu (un alt ong, din capătul celălalt al țării). Dar după aia? După aceea, mult succes!, vă descurcați (…pe piața muncii), noi ne-am îndeplinit misiunea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: