După reluarea furnizării

Mii de suceveni din Obcini, fără apă caldă din cauza unei conducte care a cedat

> Este vorba despre o porțiune cu adevărat problematică de pe bulevardul Gavril Tudoraș, în ultimii doi ani în zonă producându-se 16 avarii > În timp ce „în curtea Termica sunt aprovizionate conducte moderne preizolate”, Primăria nu alocă bani pentru susținerea lucrărilor de înlocuire a elementelor putrede
 

Termica, societatea de transport și distribuție a agentului termic din Suceava, a reluat, sâmbătă seara, alimentarea cu apă caldă a abonaților sistemului centralizat de termoficare. După etapa prealabilă de umplere a conductelor, apa caldă a ajuns, pentru prima dată, după ora 18, la locuitorii cartierului Obcini, ulterior alimentând și punctele termice din celelalte cartiere. Însă puțini obcineni au putut să facă o baie fierbinte, deoarece, doar după circa 3 ore, robinetele au redevenit simple obiecte de decor. Este vorba despre consumatorii branșați la cele trei puncte termice din partea superioară a cvartalului, cauza întreruperii reprezentând-o cedarea a două porțiuni alăturate de conductă de pe bulevardul Gavril Tudoraș, vizavi de Școala „Ion Creangă”. Chiar dacă a fost duminică, echipa de intervenție a muncitorilor de la Termica a lucrat toată ziua la remedierea defecțiunii, directorul de termoficare, Nicu Frunzaru, prezent la fața locului, declarându-ne că de vină este o conductă veche, mâncată de rugină, care a necesitat trei petice, pe distanță de circa de 15 metri. Frunzaru spune că porțiunea cu pricina de pe bulevardul Gavril Tudoraș este una de-a dreptul problematică, în ultimele două sezoane reci în zonă înregistrându-se nu mai puțin de 16 avarii. Pe de altă parte, el a ținut să precizeze că, în timp ce în curtea Termica sunt aprovizionate conducte moderne preizolate, Primăria municipiului Suceava, proprietarul sistemului de transport, distribuire și furnizare a energiei termice, nu alocă bani de la buget în vederea susținerii lucrărilor de înlocuire a elementelor putrede. Nicu Frunzaru dădea ieri asigurări că, în condițiile în care nu ar mai fi intervenit și alte necazuri, furnizarea apei calde în cartierul Obcini ar fi urmat să fie reluată după ora 19. Anul acesta reparațiile la rețelele de termoficare au fost programate a avea loc în intervalul 18-31 august.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: