Aglomerație mare la Serviciul Pașapoarte

> În luna august, în program prelungit, la ghișee au fost preluate până la 359 de cereri pe zi > Orarul revine la normal de pe 1 septembrie
Începând de luni, programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Suceava revine la normal, anunță prefectul de Suceava, Florin Sinescu. Astfel, în zilele de luni, marți, joi și vineri, doritorii se vor putea prezenta la ghișee între orele 8.30-16.30, iar miercuri, de la 8.30-18.30. La punctul mobil din Rădăuți, Serviciul va fi deschis în ziua de marți, în intervalul orar 9-15.
 

„Începând de luni, 1 septembrie, programul la ghișeul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Suceava va reveni la normal. În luna august, prin prelungirea programului de lucru, am dorit să venim în sprijinul cetățenilor, pentru a se evita aglomerația, a se asigura servicii civilizate și a soluționa cu operativitate cererile” a declarat Florin Sinescu, adăugând că toate solicitările au fost soluționate cu încadrarea în prevederile legale privind libera circulație a persoanelor. Reamintim că, în perioada 4-28 august, programul SPCEEPS Suceava a fost prelungit ca urmare solicitărilor numeroase, eliberate fiind 4.329 pașapoarte, dintre care 2.057 de pașapoarte simple temporare și 2.272 pașapoarte simple electronice. În consecință, în intervalul la care ne referim, zilnic, la ghișeele Serviciului, au fost preluate între 287 și 359 de cereri. Tot în această perioadă s-au eliberat 167 adeverințe privind limitarea exercitării dreptului la libera circulație. Prin punctul de lucru mobil Rădăuți, s-au preluat 233 cereri pentru pașapoarte simple electronice, eliberându-se 302 pașapoarte electronice. Pe de altă parte, au fost verificate și soluționate 80 de cereri privind restabilirea domiciliului în România. În primele opt luni ale anului 2014, la SPCEEPS Suceava s-au emis 20.011 pașapoarte, dintre care 8.745 de pașapoarte simple temporare și 11.266 pașapoarte simple electronice. Din totalul solicitărilor înregistrate de la începutul acestui an, soluționate au fost și 3.640 cereri de eliberare a pașapoartelor simple electronice preluate prin misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: