A doua sesiune de admitere la USV

Ofertă de locuri mai bogată ca în toamna trecută

Pentru a doua sesiune de admitere din luna septembrie, oferta de școlarizare a Universității Suceava cuprinde 163 de locuri fără taxă și 1201 locuri cu taxă, la studii de licență.
 

La acestea se adaugă 304 locuri cu taxă la învățământ la distanță (ID), tot la licență. Efectuând o comparație cu situația locurilor rămase pe toamnă anul trecut, se observă că anul acesta sunt mai multe locuri disponibile, atât fără taxă cât și cu taxă. Absolvenții de liceu care doresc să ocupe un loc bugetat mai au șanse la Facultatea de Inginerie Mecanică și Mecatronică, unde au mai rămas 57 astfel de locuri, la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor – 33 de locuri fără taxă, la Facultatea de Istorie și Geografie – 32 locuri, la Facultatea de Litere și Științele Comunicării – 30 de locuri, la Facultatea de Inginerie Alimentară – cinci locuri. La facultățile de silvicultură, științe economice și administrație publică sunt disponibile doar câte trei locuri bugetate, iar la Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Științele Educației nu mai sunt locuri bugetate; la FEFS mai există 36 de locuri cu taxă. La masterat au mai rămas pe toamnă 64 de locuri fără taxă și 746 cu taxă, precum și 23 de locuri pentru candidații din Republica Moldova. Mai sunt locuri fără taxă la unele specializări de masterat; la litere – 53 locuri și inginerie electrică – 11 locuri. La școlile doctorale – 80 de locuri, dintre care doar 30 sunt fără taxă Oferta de locuri la studii doctorale, pentru anul academic următor, cuprinde 80 de locuri, din care 30 fără taxă. Jumătate din doctoranzii care vor ocupa un loc bugetat vor avea bursă, ceilalți – nu. La doctorate mai sunt 39 de locuri cu taxă și încă 11 pentru românii de pretutindeni, dintre care trei vor avea bursă. În sesiunea a doua, Universitatea Suceava organizează admitere pentru 14 domenii de doctorat, fiecare având repartizat un anumit număr de locuri. Cele mai multe locuri – 16 – sunt la filologie, din care 6 sunt bugetate, urmând calculatoare și tehnologia informației cu șapte locuri (trei la fără taxă), inginerie mecanică – șase locuri, filosofie – șase, silvicultură – cinci, geografie – cinci, economie – cinci. Taxa de școlarizare pentru toate domeniile de studii doctorale este în valoare de 3.500 de lei. Admiterea la studiile doctorale va avea loc în luna septembrie. Potrivit calendarului de admitere, în perioada 8-12 septembrie vor avea loc înscrierile, pe 15 septembrie este programat examenul de competență lingvistică, între 16 și 18 septembrie se va desfășura colocviul de admitere, urmând ca înmatriculările să se facă în 19 septembrie. Pentru admiterea la studiile de licență și de masterat, înscrierile sunt programate tot în perioada 8-12 septembrie. Probele se vor desfășura pe 15 septembrie, rezultatele se vor afișa în aceeași zi, iar eventualele contestații se vor depune pe 16 septembrie. Înmatriculările se vor desfășura între 16 și 18 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: