Fenomenul

Înțeleg că milostenia se face întru mare discreție, având la bază, sub priveghere divină, un acord între cel ce se îngăduie să ofere, în deplină libertate de cuget, și (poate că necunoscutul) beneficiar. Iar actul de caritate, asemenea, dintr-un sentiment de empatie și civism cu cei aflați în nevoi sau dureri (de care, oarecând, nici tu nu ești neapărat ferit). Cât despre „Ice Bucket Challenge” – spectacol importat de curând și la noi, difuzat în repetate secvențe mai ales de posturile ale căror vedete au intrat în horă – presupune o serie de „provocări” la un soi de competiție (așa cum i se și zice) de a ți se turna apă rece (cu gheață) în creștet, ca semn că ai acceptat cu voioșie să fii contribuabil într-o colectă de fonduri, dar mai ales că te-ai dorit să te faci vizibil, cu îh, au, vaaai!, în astă artificial-inedită postură tabloidizantă.
 

L.D. CLEMENT

Care își „nemurește” actanții preț de-o zi, până ce alți și alți asemeni șalangeri se răcesc la creștet ca să devină, la rându-le, tot astfel maimuțărindu-se, ori încă și mai și, eroi de perisabile știri. Deși molima nu-i mai veche în lume de două luni (cam de aceeași vârstă cu noua spaimă de Ebola!), deja se vorbește despre un „fenomen”. Chiar și este, mesajul a devenit iată foarte contaminant și de succes. Nefiind exclus să se înece în sine, la fel de spectaculos, doar în momentul când cineva – plictisit de aceeași și aceeași manifestare publică a generozității cu scop vedetistic – își va trânti o cărămidă în creștet. Atunci, ar fi de presupus că nu și-ar mai găsi așa de numeroși șalangeri. Dar cine știe?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: