Nazareth a cântat și a încântat sucevenii

Basistul legendarei trupe rock Nazareth, Pete Agnew, a apreciat drept o experiență foarte bună concertul pe care trupa l-a susținut sâmbătă, la Suceava, în cadrul festivalului „Bucovina Rock Caste”.
 

Nazareth – „La Suceava

El a recunoscut că, din păcate, nu a văzut Cetatea de Scaun, ci doar zidurile șanțului de apărare, acolo unde a avut loc și concertul de altfel, iar vocalistul Linton Osborne, a spus, mai în glumă, mai în serios, că data viitoare când vor concerta în cadrul festivalului ar putea veni călare. Pete Agnew a recunoscut că formația a mai cântat în castele din Germania, Austria sau Elveția, castelele fiind de altfel locații foarte populare pentru organizarea de concerte. El a arătat că publicul pe care formația l-a avut sâmbătă seara a fost foarte divers, fiind mulți tineri care nu știau cine e Nazareth și cărora le-a plăcut concertul. „Ei au venit pentru festival, nu pentru Nazareth. Unii nici nu știau cine suntem, dar le-a plăcut”, a mai spus Agnew, care a apreciat că este foarte bine că la aceste manifestări vine public tânăr. Basistul de la Nazareth a mai explicat că generația tânără descoperă rock-ul și faptul că sunt grupuri care chiar cântă pe scenă, spre deosebire de formațiile de pop, care mai mult dansează. „Cred că generația tânără nu prea a văzut muzică live. Muzica pop de la televizor e mai mult dans, mai mult producție video și când ajung la un concert rock constată că sunt pe scenă patru-cinci persoane care chiar cântă. Tinerii descoperă rock-ul pentru că văd oameni care cântă live. Una este formația de pop, unde sunt mai mult dansatori, și alta e formația rock unde sunt muzicieni și fiecare are un instrument la care cântă”, a mai spus Agnew. El a remarcat că în fața scenei vede ca și în anii ’70 foarte mulți tineri. „Pot să remarc că în fața scenei publicul are aceeași vârstă ca în anii ’70. Dacă te uiți la fotografiile făcute de-a lungul timpului, în fața scenei publicul are cam aceeași vârstă și doar modul în care se îmbracă s-a schimbat”, a spus Agnew. La rândul său, chitaristul Jimmy Murrison a spus că rock-ul va dăinui și a apreciat că sunt multe formații de rock noi care sunt foarte bune. El a arătat că aceste trupe au în muzica lor influențe din trecut și a subliniat că chitara rămâne cel mai vândut instrument în lume. Reamintim că, sâmbătă seara, au fost peste 8.000 de persoane în șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei, care au participat la concertul formației scoțiene Nazareth, care a fost invitată la Festivalul „Bucovina-Rock Castle”, alături de formații din Statele Unite, Ucraina, Republica Moldova și România. Directorul festivalului, Emil Ursu, a declarat că ținta pe care au avut-o organizatorii a fost depășită cu mult, precizând că și la edițiile viitoare ale festivalului vor fi invitate formații la fel de importante pentru acest gen muzical. Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a mulțumit formației Nazareth pentru spectacolul făcut în cadrul festivalului și a spus că locația acestui festival, șanțul de apărare al Cetății de Scaun, este una extrem de „provocatoare”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: