Explozie de culoare și trăiri în „Spectrul Durerii“

Expoziția „Spectrul Durerii” a pictorului Șerban Budăcean este organizată de APAR – Association Parisienne des Artistes Roumains în colaborare cu Centrul de arhitectură, cultură urbană și peisaj „Uzina de apă”, Suceava.
 

Operele prezentate au luat naștere în „Uzina de apă”. „Toate lucrările expuse au fost create aici. Am dorit să fac acest lucru pentru a fi mai aproape și de uzină și de conceptul inițial, deoarece aș fi putut să mă rezum la câteva lucrări realizate aici și să vin cu alte lucrări realizate în trecut, dar s-ar fi produs o desprindere între ceea ce vreau eu să fac și ceea ce reprezintă uzina, care pentru mine este un spațiu de lucru, un spațiu minunat”, spune Șerban Budăcean. „Stilul abordat de mine este stilul nonformal, stil care lasă la latitudinea fiecăruia de a înțelege ce vrea și cum vrea și nu e neapărat ca înțelegerea dumneavoastră să se rezume la titlul expoziției mele. Poate pentru mulți, cuvântul durere poate provoca un șoc. Există un bine și în durere, ca și în lucrările mele, care, multe dintre ele, au culori întunecate, apare acea mică lumină care dă o speranță, o ieșire din durere”. Expoziția este o explozie de culoare, subtilă și insidioasă, ți se strecoară sub pleoape, îți intră în sânge și te face să simți, să meditezi, să îți aduci aminte, să recunoști imagini/scene pe care nu credeai că le știi, să te reîntregești. Este o incursiune în adâncurile ființei, în adâncurile universului, în adâncurile artei. O poartă spre cămări ale sufletului și ale minții, expoziția îți oferă niște piese care se potrivesc ca într-un puzzle personal imaginar, pentru fiecare altfel, dar fiecare la locul potrivit. În perioada 23 august – 5 septembrie 2014 aveți ocazia să trăiți o experiență culturală inedită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: