Evenimentul „Simfonii de Toamnă“ se transformă în Festivalul de muzică simfonică al Sucevei

Ediția din acest an a „Simfoniilor de Toamna”, concertul în aer liber oferit sucevenilor de Clubul Rotary Suceava Bucovina, face primii pași pentru a deveni Festivalul de muzică simfonică al Sucevei, a anunțat, ieri, președintele Clubului Rotary Suceava Bucovina, Mihai Maxim.
 

Potrivit unui comunicat de presă, în avanpremiera concertului programat pentru mâine, se vor organiza astăzi mai multe manifestări culturale. Astfel, pe esplanada Casei de cultură, între orele 18-20, vor evolua violoniști și chitariști, în foișorul din Parcul Central, între orele 19-20, sucevenii vor putea asculta concertul unui cvartet de coarde, iar în Piața Uniunii Europene „La Steaguri”, între orele 19-20, va evolua un trio de suflători la corn și clarinet, acompaniați de pian. „Astfel, în această seară între orele 18-20, în centrul Sucevei va fi o atmosfera boemă în acorduri de muzică clasică interpretată de tinerii artiști ai Colegiului de Artă «Ciprian Porumbescu». Prin aceste evenimente, Clubul Rotary Suceava Bucovina continuă seria de susținere și încurajare a tinerelor talente autentice sucevene”, se arată în comunicat. Totodată se menționează că, în perioada 2009-2012, violonistul Cristian Ruscior și pianistul Laur Hreniuc au beneficiat de o bursă anuală de câte 500 euro, iar începând cu anul 2013, flautista Dinuța Costache primește o bursă anuală de 1000 euro pentru a-și continuă studiile la Viena. Președintele Rotary Club Suceava Bucovina îi invită pe toți sucevenii iubitori de muzică clasică în această seară la o plimbare prin centrul orașului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: