Poprit și achitat… din oficiu !

Să fie exagerată opinia unui sucevean care, după o întâmplare în care l-a vârât Direcția buget, contabilitate și fiscalitate – Serviciul urmărire și executare silită al Primăriei Suceava, se consideră „discreditat” și chiar „calomniat”? Din 1952 locuiește la aceeași adresă, iar în calitate de contribuabil se știe fără vreo „obligație financiară” față de municipalitate, dar iată că recent este dibuit drept datornic, fiind anunțat ferm că, din momentul primirii adresei, asupra sa (…a veniturilor, disponibilităților, bunurilor etc.) se instituie poprirea.
 

L.D. CLEMENT

De la Rusu Petru aflăm așadar că i se puneau în cârcă datorii (drept impozite pe clădiri și teren) de 788,63 lei, iar documentul alarmant sosea, vizând numele său, la CARP Suceava (unde are o slujbă dincolo de pensie), pe de altă parte invocând o adresă de domiciliu eronată (mai precis, din vecini). Numai R.P. știe ce-a simțit când a citit veștile de mai sus, despre „achitarea integrală a obligațiilor fiscale”, despre eventuala contestație în instanță, despre eventuala executare silită… Și-a venit însă în fire, a început să iscodească, după putință, ce și cum, iar ca (un) rezultat aceeași structură municipală a transmis ulterior, sec, tot la CARP, rugămintea de a se ridica măsurile de executare pentru R.P., deoarece „debitele au fost achitate”! Astfel despovărat de datorie/ poprire/executare, contribuabilul încă nu-și poate reprima oarece întrebări: cine a plătit, cum a plătit? Și ar vrea explicații (el, nu CARP). Ori, cum ar fi zis în poveste Moș Ion Roată, „cu rușinea ce mi s-a făcut cum rămâne?”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI