Definitivat 2014, înainte de contestații

Rezultate mai bune cu peste 20% față de anul trecut

Rezultatele de la examenul de definitivat arată un indice de promovare de 64,31% pentru cadrele didactice din județul Suceava, înainte de contestații 182 de candidați din 283 reușind să obțină media minimă de promovare, 8.
 

Este un rezultat mult mai bun, cu peste 20%, față de anul precedent, când doar circa 40% din candidații suceveni au promovat, înainte de contestații, iar 43,33 % după rezolvarea contestațiilor. Patru profesori tineri din județul Suceava au trecut definitivatul 2014 cu media 10 și merită evidențiați: Irina Gafița, profesor de istorie la CN “Mihai Băcescu” din Fălticeni; Ileana Petrariu, profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială din Verești; Marius Ionuț Sofian, profesor de geografie la Liceul Tehnologic “Vasile Deac” din Vatra Dornei; Lăcrămioara Suhani, profesor de geografie la Colegiul Silvic “Bucovina” din Câmpulung. Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Suceava, prof. Laura Hacman, a informat că, la examenul național din județul Suceava au fost transmise, pentru evaluare, 283 de teze, dintre care 182 au obținut note de promovare, 101 candidați nu au reușit să obțină minim 8, iar șase candidați au fost notați sub 5. Totodată, circa 30 de candidați au obținut medii între 9 și 10 (10%). Rezultate mai bune ca anul trecut și la nivel național Ministerul Educației Naționale a centralizat rezultatele înregistrate la examenul național de definitivare în învățământ, din totalul celor 9.196 candidați prezenți la proba scrisă, 60,62% promovând. Cel mai ridicat procent de promovare s-a înregistrat în județul Cluj (72,57), iar cel mai scăzut, în județele Maramureș și Giurgiu (47,62). În Capitală, rata de promovare inițială este de 55%. Rezultatele de anul acesta, înainte de rezolvarea contestațiilor, sunt mai bune cu aproape 13% față de anul precedent. Dintre candidații care au promovat examenul, 57 au obținut note de 10, iar 339, note între 9,50 și 9,99. Cele mai multe note (4.683) s-au înregistrat pe tronsonul 8 – 8,99. Rezultatele au fost anunțate sâmbătă, iar contestațiile au fost depuse până ieri seară, urmând a fi soluționate între 21 și 23 iulie. Afișarea rezultatelor finale este programată pentru data de 24 iulie. Reamintim că, începând cu anul trecut, Ministerul Educației Naționale a decis ca nota minimă de promovare a examenului național de definitivare în învățământ să crească de la 7 la 8. Cadrele didactice care promovează examenul național dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: