În primele 6 luni

Peste 7.800 de suceveni au cerut drepturi de asigurări sociale în Germania

>„Formularele E101 se eliberează persoanelor care pleacă să muncească în Germania, acestea atestând faptul că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România” subliniază Loredana Ciot, purtător de cuvânt al CJP
 

În intervalul 1-30 iunie 2014, veniturile Casei Județene de Pensii Suceava din contribuții de asigurări sociale au fost de 2,82 de milioane de lei, față de 3,29 de milioane de lei, considerate a fi datorate de persoanele asigurate, relevă o informare a instituției sucevene. Astfel, conform datelor CJP, rezultă că, în intervalul la care facem referire, veniturile bugetului asigurărilor de stat s-au realizat în proporție de doar 85,61%. Conform Casei de Pensii, calculul de mai sus este făcut în conformitate cu prevederile Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care stipulează că, începând cu 1 ianuarie 2011, termenul de plată a contribuției de asigurări sociale pentru persoanele asigurate cu contract de asigurare socială sau declarație individuală de asigurare este data de 25 a lunii următoare celei pentru care se datorează contribuția. În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al Casei Județene de Pensii, Loredana Ciot, precizează că, până pe 30 iunie, anul acesta, au fost eliberate 7.834 formulare E101, instituția primind tot atâtea solicitări. „Formularele se eliberează persoanelor care pleacă să muncească în Germania și atestă faptul că solicitantul nu este asigurat în sistemul de securitate socială din România” subliniază Loredana Ciot. Totodată, de precizat este faptul că, în perioada la care ne referim, pe adresa CJP au sosit și au fost rezolvate 1.946 petiții. Nu în cele din urmă, informăm că, la finele primului semestru al anului 2014, Casa Județeană de Pensii Suceava este parte într-un total de 118 litigii aflate pe rolul instanțelor judecătorești.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: