Demersurile USV nu au fost în zadar

MEN a aprobat încă 25 de locuri fără taxă la masterat

> În cursul zilei de astăzi, locurile suplimentate vor fi distribuite pe programe de masterat >Admiterea la USV continuă pe 23 iulie
 

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a obținut încă 25 locuri finanțate de la bugetul de stat pentru studiile universitare de masterat, unde numărul total de locuri va fi de 460. “Ministerul Educației Naționale a răspuns astfel demersurilor conducerii USV care, în mai multe rânduri, a adus în discuție dezechilibrele înregistrate la nivel național în ceea ce privește alocarea locurilor pe regiuni pentru admiterea la studii universitare, dar și numărul insuficient distribuit în mod tradițional instituției sucevene de învățământ superior” a precizat conducerea USV. Modul de împărțire a celor 25 de locuri suplimentare pe facultăți a fost analizat și avizat de Consiliul de Administrație al USV, propunerea fiind înaintată spre aprobare Senatului USV, urmând ca în cursul zilei de astăzi locurile să fie repartizate pe programe de masterat. La masterat mai sunt 1090 de locuri cu taxă. Înscrierile pentru admiterea 2014 la USV se reiau astăzi, în prima săptămână fiind înscriși 1272 de candidați pentru licență, 379 la masterat și 174 la învățământ la distanță. Cei mai mulți dintre absolvenții de liceu înscriși la USV preferă specializări din domeniul economiei și administrației, la Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică fiind înscriși 342 la cursuri de licență, 133 la masterat și 103 la ID. Pentru admiterea din acest an, oferta educațională a USV cuprinde 1050 de locuri bugetate și 1655 locuri cu taxă la învățământ cu frecvență, precum și 565 locuri pentru învățământul la distanță. La acestea se adaugă locurile propuse pentru etnicii români din afara granițelor țării: 108 locuri la nivelul studiilor de licență și 35 locuri pentru studiile masterale. Reamintim că taxele de studiu sunt echivalente cu cele practicate în anul anterior, cu excepția programelor de masterat la Facultatea de Științe ale Educației, unde valoarea taxei anuale s-a redus cu 200 de lei. Perioada de înscrieri la programele de studiu oferite de USV este cuprinsă între 14 și 23 iulie, urmând ca înmatriculările celor admiși să se realizeze în intervalul 24-30 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: