Astăzi, la concursul de titularizare, sunt așteptați 800 de candidați

> Ei concurează pentru 519 posturi libere în școli din județ, dintre care doar 91 sunt titularizabile, având o durată de minimum 4 ani
 

Concursul de ocupare a posturilor didactice din învățământul preuniversitar începe astăzi, 800 de candidați suceveni fiind așteptați în sălile de clasă din cele două centre de concurs. Sunt mai puțini candidați ca anul trecut, când s-au înscris la concurs 873 de cadre didactice; dar și mai puține posturi titularizabile: 91, față de 133, în 2013. Cei mai mulți candidați, 519, vor susține proba scrisă la Centrul de concurs nr. 1 – Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” din Suceava, la 13 discipline. Dintre ei, 125 sunt învățători, 105 profesori de română, 80 educatori, 56 profesori de geografie, 54 de engleză, câte 34 de istorie, respectiv religie, ceilalți fiind repartizați în număr mai mic la alte discipline. Încă 281 de candidați susțin proba scrisă la Centrul de examen de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” Suceava, la 30 de discipline, dintre care 66 sunt profesori de educație fizică și sport, 34 sunt psihopedagogi în centre speciale, 31 sunt profesori de matematică, 24 de biologie etc. La concursul de titularizare, s-au înscris 848 de candidați, însă doar 800 au întrunit condițiile de participare, adică și-au validat fișa de înscriere și au note peste 5 la inspecția specială la clasă sau la proba practică. “Cei 48 de candidați nu îndeplinesc condițiile de participare la concurs pentru următoarele motive: nu s-au prezentat pentru a valida fișa de înscriere la concurs, au studii neautorizate sau au validat fișa, dar au obținut note sub 5 la inspecția specială la clasă sau proba practică” a informat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Suceava. Concurență mare pentru posturi de titular la română, engleză sau geografie Participanții la concursul de titularizare din acest an dau examene pentru 519 posturi libere în școli sucevene, dintre care doar 91 sunt titularizabile, având o durată de minim 4 ani. Concurența va fi foarte strânsă pe posturile care permit angajarea pe perioadă nedeterminată, posturi care pot fi ocupate doar de la nota 7 în sus. Sunt posturi titularizabile foarte puține la geografie, română, educație fizică, engleză, unde se anunță o concurență acerbă. Conform calendarului MEN, primele rezultate vor fi afișate pe 25 iulie, iar contestațiile vor fi înregistrate la inspectoratele școlare și transmise la centrele regionale de evaluare în zilele de 25 și 26 și rezolvate în perioada 28-29 iulie 2014. La data de 30 iulie vor fi afișate rezultate finale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: