După o scurtă perioadă de „pauză”, bătrânii suceveni cad din nou victime falșilor comercianți ambulanți

După o perioadă destul de scurtă de acalmie, metoda înșelăciunilor revine în forță în județul Suceava, cea mai nouă victimă fiind o bătrână din localitatea Fântânele.
 

Femeia a rămas fără agoniseala strânsă cu greu pe parcursul unei vieți întregi după ce a crezut că face o afacere bună oferind contra cost biletele de călătorie acordate de stat persoanelor în vârstă, pe care nu le folosea. Din datele pe care le deținem, întâmplarea s-a petrecut pe parcursul zilei de joi când, la poarta bătrânei, s-au prezentat două persoane necunoscute propunându-i să le vândă biletele de călătorie. După ce a fost negociat prețul, unul dintre cumpărători i-a oferit special femeii o bancnotă de 200 lei, spunând că nu au bani mărunți și obligând-o pe bătrână să caute restul necesar pentru a observa unde ține aceasta banii. Potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava, “victima s-a deplasat în locuință, a scos dintr-un dulap o pungă unde păstra 2.200 euro și 5.000 de lei, din care a luat suma ce trebuia să o dea rest și a lăsat punga cu restul de bani pe un scaun în cameră, după care a ieșit afară”. Atât au așteptat falșii cumpărători care, profitând de un moment de neatenție a bătrânei, în timp ce partea vătămată înmâna restul, una dintre persoane s-a deplasat în locuință și a luat punga cu bani, după care ambele persoane au dispărut în grabă cu ajutorul autoturismului cu care se deplasau și pe care îl lăsaseră la poarta bătrânei. Acum polițiștii nu pot decât să continue cercetările demarate după ce bătrâna le-a cerut ajutorul în momentul în care și-a dat seama de cele pățite, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt, în vederea identificării autorilor și recuperării prejudiciului.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI