Dispar agenții de ocupare a forței de muncă în străinătate

> Din totalul de 27 de agenți de ocupare forță de muncă înregistrați la ITM Suceava, mai există doar 6, ceilalți având activitatea suspendată, fiind radiați sau neputând fi identificați
 

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a fost angrenat în campania desfășurată la nivel național pentru verificarea modului în care agenții de ocupare a forței de muncă respectă prevederile legale privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate. Acțiunea s-a întins pe durata lunii iunie, obiectivul declarat al acesteia fiind identificarea cazurilor în care agenții de ocupare a forței de muncă nu respectă prevederile Legii nr.156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate, precum și luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către aceștia a legislației specifice. Romeo Butnariu, șeful ITM, spune că, totodată, nu lipsită de importanță este creșterea gradului de conștientizare a cetățenilor români care doresc să muncească peste granițe, în ceea ce privește necesitatea conformării la normele legale în vigoare. Au fost controlați atât agenții de ocupare a forței de muncă aflați în evidența Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, cât și celelalte persoane fizice sau persoane juridice care desfășoară activitate de selecție și plasare a forței de muncă în străinătate. „Campania are ca scop diminuarea consecințelor sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către agenții de ocupare a forței de muncă a prevederilor legale menționate” a declarat inspectorul-șef Romeo Butnariu. În urma descinderilor, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului „Control relații de muncă” au constatat că doar 6 din totalul de 27 de agenți de ocupare forță de muncă înregistrați la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava mai pot face obiectul verificărilor, ceilalți având activitatea suspendată, fiind radiați sau neputând fi identificați la sediul declarat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: