„E important să consultăm cetățenii în luarea unor decizii”

Consilierul județean PSD Dan Ioan Cușnir a participat, săptămâna trecută, la un schimb de experiență în regiunea Schwaben, partener al județului Suceava de 17 ani.
 

El a declarat marți, într-o conferință de presă, că în localitatea Thierhaupten a vizitat o școală de dezvoltare locală și rurală, care este un proiect-pilot din Germania. „Este prima de acest fel în Germania prin care focus-grupuri din comunitățile locale sunt consultate înainte de luarea oricărei decizii” a spus Cușnir. Alesul social-democrat a arătat că populația în aceste comunități nu este consultată numai la vot și că se dă o importanță cetățeanului care este consultat în luarea deciziilor. „Este un proiect care poate fi aplicat imediat și cu rezultate palpabile rapide și la noi și fără investiții majore” a spus Cușnir. Consilierul județean consideră că un asemenea proiect este util și în perspectiva accesării de fonduri europene în vederea finanțării unor proiecte publice. „Când se vor implementa viitoarele proiecte europene, localitățile vor ști ce necesități au cetățenii” a spus Cușnir, care a arătat că administrația din Bucovina este similară cu cea din Schwaben, localitățile din Bucovina fiind similare cu cele din regiunea germană. El a subliniat că dacă s-ar fi făcut astfel de consultări prin focus-grupuri nu s-ar mai fi construit terenuri de fotbal în pantă sau parcuri pe lângă păduri. „De aceea e important să consultăm cetățenii în luarea unor decizii” a spus Cușnir. Președintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a arătat la rândul său că intenția sa este să fie pus în practică acest proiect. „Acest proiect pe modelul german s-ar potrivi bine” a spus Nechifor. El a amintit că Suceava are o tradiție în condițiile în care administrația de tip austriac a fost implementată în perioada în care Bucovina s-a aflat în Imperiul austro-ungar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI