Elevii arineni, în parteneriat cu asociațiile “Les Itineraires” și “Mistral Gagant” din Lille, Franța

Școala Gimnazială Dorna Arini s-a bucurat în luna iunie de vizita unor tineri care fac parte din două organizații din orașul Lille, din Franța.
 

Potrivit învățătorilor Paraschiva și Florin Lateș, Asociația ,,Les Itineraires’’ a vizitat Școala Dorna Arini în perioada 1-10 iunie, iar Asociația ,,Mistral Gagant, în perioada 20-30 iunie 2014. Elevii francezi, însoțiți de formatorii lor, Audrey Wery, Sandra Dubois, Delphine Blot, Florent Drouette, Stephan Benayl, au executat o frumoasă frescă pe unul din holurile școlii, au construit și amenajat două pubele în curtea școlii, au ecologizat Pârâul Ortoaia, au stivuit lemne și au lucrat la parcarea amenajată în curtea școlii. În toate activitățile, ei i-au avut parteneri pe tinerii din grupul folcloric ,,Brădulețul’’, condus de învățătorii Lateș. Împreună cu aceștia, elevii francezi s-au bucurat în timpul liber de o serie de activități distractive: plimbare cu căruța prin sat, tiroliană, rafting, echitație și vizite în orașul Vatra Dornei și la castelul Dracula din Pasul Tihuța. Pentru buna desfășurare a acțiunilor, o contribuție importantă au avut-o Primăria Dorna Arini și conducerea școlii. La finalul perioadelor de ședere în Dorna Arini, s-a făcut bilanțul activităților desfășurate în școală și în comună, iar despărțirea a fost cu lacrimi în ochi, atât din partea arinenilor, cât și din partea francezilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: