Apă de ploaie

Se știe, de mult timp, de foarte mult timp, că la Suceava se înregistrează întârzieri ale populației la plata agentului termic. De fapt, nu chiar „ale populației”, așa cum se transmite periodic și gospodărește de sus, ci doar ale unor rău-platnici notorii și ale altora de pe lângă ei, că dacă le merge unora (cum le merge…), de ce nu și altora? Motive vor fi existând. Iar din această pricină sunt băgați la apă, otova, cu toții (când li se face a mustrare din deget) sau câte unii (când e vorba de episodice debranșări colective, operate – s-ar zice că aproape chirurgical… – pe scări, blocuri, asociații).
 

L.D. CLEMENT

Deunăzi aflarăm că situația e similară și la plata (adică neplata) apei potabile. Să (se) știe… Că acesta este sistemul cel bolnav, „comunist”. De minune, potrivit și la cel așa-zis „capitalist”, context în care ni se reamintea (din punctul de vedere al furnizorului, nu al populației) cum că „operatorul stabilește când și pe cine debranșează, pentru că altă soluție nu există. Însă e un principiu corect al economiei de piață: cine nu plătește nu va avea parte de respectivele servicii”. Principiu corect despre care credeam aiurea că ar fi fiind dublat și de reversul său, potrivit căruia cine plătește are parte. Mde, are parte numai dacă n-are megieși rău-platnici, că dacă are, principiile funcționează doar pe jumătate. (Iar cândva, dacă se zisese de introducerea contractelor individuale – ca pentru energia electrică, telefonie etc. –, pare-se că tot despre apă era vorba, apă de ploaie…)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: