Pentru că au obținut media 10 la evaluarea națională și la bacalaureat

Recompense bănești de la Guvern pentru 15 absolvenți de gimnaziu și liceu

Absolvenții de gimnaziu și liceu care au obținut media 10 la evaluarea națională și bacalaureatul din acest an vor fi recompensați cu bani de Guvernul României, la Suceava fiind 14 absolvenți de gimnaziu și unu de liceu de nota maximă.
 

Ministerul Educației Naționale a anunțat că Guvernul României a adoptat, în ședința de ieri, hotărârea de guvern prin care se acordă premii în bani tuturor absolvenților de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a care au obținut media 10 la evaluarea națională, respectiv la bacalaureatul din această vară. Cei 225 de absolvenți de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la evaluarea națională, vor primi din partea Guvernului 2.000 de lei, fiecare, iar cei 104 candidați cu media 10 la bacalaureat vor primi câte 3.000 de lei, fiecare. La Suceava, 14 absolvenți de gimnaziu au obținut media 10 la evaluarea națională, 5 dintre ei având chiar media de admitere 10: Ștefania Chelba, de la Școala „Bogdan Vodă” Rădăuți; Maria Alexandra Cîrceie, de la Școala Nr. 1 Vatra Dornei; Diana Cîrlan de la Școala Bosanci; Cezara Andreia Marcu și Amalliya Istrate de la Școala Gimnazială Nr. 1 Gura Humorului. Ceilalți nouă elevi de nota 10 la evaluarea națională sunt Cristina Gorcea, Școala Gimnazială din Pârteștii de Sus; Teodora Burlică, Școala Gimnazială „Petru Mușat” Siret; Ana Maria Moroșan, CN „Nicu Gane” Fălticeni; Ana Maria Motrescu, Școala „Teodor Bălan” Gura Humorului; Denisa Berbeneciuc, Școala „Mihai Eminescu” Rădăuți; Ioana Tănasă, Școala Brăiești; Magda Cojocariu, Școala „Mihai Eminescu” Rădăuți; Larisa Coca, Școala „Bogdan Vodă” Câmpulung; Evelina Sauciuc, Școala Gimnazială Paltinu. La bacalaureat, o singură absolventă de liceu, din Vatra Dornei, a obținut media 10: Ioana Denisa Iordache de la Liceul Teoretic „Ion Luca”, specializarea matematică-informatică. Este al doilea an când Guvernul României onorează performanțele elevilor români la examenele naționale, anul trecut fiind premiați doar absolvenții care au obținut media 10 la bacalaureat. *** Potrivit unor surse, senatorul PSD de Suceava din colegiul Vatra Dornei Neculai Bereanu intenționează să acorde un premiu de 2.000 de lei absolventei din Vatra Dornei care a obținut 10 la bacalaureat, Denisa Ioana Iordache.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: