Pentru reparații

Opriri temporare și zonale de apă caldă, în august

> Termica nu ar avea de câștigat de pe urma sistării furnizării apei calde, întrucât, neprestând servicii, nu va încasa bani nici de la consumatorii casnici, nici de la Primărie
 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a asigurat ieri, într-o conferință de presă, că sucevenii nu vor avea de suferit de pe urma lipsei apei calde la robinete pe durata întregii luni august, la fel ca în anii anteriori, când erau programate lucrări de revizie și de reparații capitale în centrală, punctele termice, cât și pe rețelele de transport și distribuire a agentului termic. Edilul-șef a arătat că noua centrală în cogenerare de înaltă eficiență a Bioenergy este în măsură să furnizeze agentul termic fără întreruperi, iar în condițiile încasării contravalorii acestuia firma are și tot interesul să o facă. „Noi, ca Primărie, eu, ca primar, nu avem niciun interes să facem opriri totale în luna august. Am vorbit și cu producătorul de energie termică, firma Bioenergy, care vrea să funcționeze în această lună” a declarat Lungu. Potrivit lui, nici măcar Termica nu ar avea de câștigat de pe urma sistării furnizării apei calde, întrucât, în intervalul respectiv, neprestând servicii, nu va încasa bani nici de la consumatorii casnici, nici de la Primărie, în contul diferenței de tarif la gigacalorie. „Dacă va fi oprită apa caldă în luna august, cu siguranță cetățenii nu vor mai plăti la Termica. Îi rog pe suceveni să mențină un ritm constant de plăți și în perioada de vară, astfel încât să putem pune baza încălzirii în iarna 2014-2015” a precizat șeful administrativului local. El precizează că o întrerupere temporară va avea loc în cartierul Obcini, unde lucrări aferente unui punct termic au demarat încă de anii trecuți și nu au mai fost duse până la capăt. Intervenții similare nu sunt excluse, pentru intervale scurte de timp, nici în alte zone ale orașului. Totodată, în conformitate cu intențiile administratorilor societății în insolvență Termica, ar urma să fie înlocuite și unele conducte din zona industrială cu altele noi și mai economice. Ion Lungu crede că pregătită suficient, după desfășurarea conductelor, „înțeparea” acestora din urmă în rețea nu ar trebui să dureze mai mult de 5 zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: