Definitivatul 2014 bate la ușă pentru 367 de cadre didactice sucevene

> Examenul se va desfășura la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” > Centrele de evaluare sunt organizate la nivel central și vor fi făcute publice cu 24 de ore înainte de a începe evaluarea > Și anul acesta lucrările candidaților vor fi securizate cu coduri de bare
 

Examenul de definitivat bate la ușă, 367 de cadre didactice din județul Suceava fiind înscrise și validate să participe la proba scrisă din14 iulie, care se va desfășura la centrul de examen de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”. Cei mai mulți dintre candidații la definitivat sunt învățători – 55, urmând profesorii de educație fizică – 49, educatoarele – 44, profesorii de română – 38 și cadrele didactice care predau discipline tehnice. Foarte multe dintre cadrele didactice care-și vor da definitivatul anul acesta au obținut media 10 la cele două inspecții efectuate la clasă, și anume 273, cea mai mică medie la inspecție, obținută de 4 candidați, fiind 8,50. Reamintim că, pentru a putea participa la proba scrisă a examenului, un candidat trebuie să fi obținut minim media 8 la inspecții. În afară de acest aspect, pentru a se putea prezenta la proba scrisă din cadrul examenului, candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții: să fi avut calificativul parțial pentru anul școlar în curs „bine” sau „foarte bine”, un stagiu efectiv de predare la catedră de cel puțin un an (sau ore de predare echivalente normei de un an) ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. În ziua examenului, candidații trebuie să fie prezenți în săli între orele 8 și 8,30, secretizarea lucrărilor fiind la fel ca anul trecut, foarte strictă. Astfel, pe lângă cele două etichete aplicate vertical și orizontal peste numele candidatului, fiecare dintre participanți va avea un cod de bare. Tot în ideea unei securități absolute a definitivatului, centrele naționale de evaluare vor fi cunoscute doar cu 24 de ore înainte de examen. Tot atunci vor fi stabilite și traseele pe care vor fi transportate lucrările, fiecare transport fiind însoțit de doi inspectori și un jandarm. Cadrului didactic care are statut de titular și care nu dobândește definitivarea în învățământ în perioada prevăzută de lege i se desface contractul de muncă încheiat pe perioadă nedeterminată, pierzând calitatea de titular al sistemului de învățământ preuniversitar. Cadrele didactice care nu obțin definitivarea în învățământ pot fi angajate în sistemul național de învățământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: