Bebeluș de 8 luni bătut de concubinul mamei

> Bărbatul este cercetat penal pentru „lovire și alte violențe”, iar micuța și ceilalți trei frați minori au fost preluați de Protecția Copilului și plasați în asistență maternală
 

Patru minori cu vârste între 8 luni și 11 ani au ajuns în grija asistenților maternali în urma unei violențe căreia i-a căzut victimă chiar cel mai mic, R.F., o fetiță de doar 8 luni. Pe 8 iulie, Postul de Poliție din Horodniceni a fost sesizat de lucrătorii Serviciului de Asistență Socială al Primăriei din localitate că pruncul a fost lovit de concubinul mamei lui, Gică L., de 21 de ani, din localitate. Cercetările au confirmat sesizarea, polițiștii constatând și împrejurările în care s-a petrecut agresiunea asupra bebelușului. Cu o zi înainte mama a lăsat micuța în grija concubinului care a rămas cu treburi acasă. La întoarcere, cea mică avea ditai vânătaia pe față și sânge într-o urechiușă, una din fetele mai mari spunând mamei că l-a văzut pe concubinul ei cum a lovit-o. Polițiștii din Horodniceni i-au deschis dosar penal lui Gică L., care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de „loviri sau alte violențe”. Copiii au fost preluați de DGASPC și au ajuns în asistență maternală Asistenții sociali ai Primăriei Horodniceni au preluat copila și au anunțat atât Poliția, cât și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava. Serviciul Urgențe din cadrul DGASPC Suceava a făcut propria anchetă și a concluzionat că toți cei patru copii ai femeii (bebelușul, încă două fetițe de 9 și 11 ani și un băiețel de 3 ani și jumătate) se află în situație de risc, și-a asumat responsabilitatea lor, minorii fiind ulterior plasați la asistenți maternali. Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC Suceava, a declarat ieri că nu este prima dată când mama și copiii ei intră în atenția instituției. „Minorii au fost multă vreme în sistemul de protecție socială și, la rândul ei, mama a stat o perioadă într-un centru maternal. Ulterior, minorii au fost reintegrați în familie la cererea mamei, care găsise sprijin la o rudă din localitatea Șcheia” a comunicat reprezentantul instituției. Gravidă din nou, cu al cincilea copil Destinul celor patru copii pentru care statul a fost mai „mamă” decât propria lor mamă este unul cu adevărat nefericit. La 28 de ani, cea care le-a dat viață nu are locuință și a dus mai mereu un trai nomad, locuind între două sarcini pe la diverși concubini, cu scurte „cure” de trai omenesc într-un centru maternal sucevean. Cu agresorul fetiței de 8 luni, Gică L., femeia trăiește, în casa acestuia din Horodniceni, de 5 luni și este din nou gravidă cu al cincilea copil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: