Urgențele de la Spitalul Județean, rezolvate cu jumătate din personalul necesar

Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava face eforturi să aducă noi oameni în cadrul instituției sanitare, „să întărească echipele, acolo unde acestea sunt deficitare”.
 

De lipsă de personal suferă inclusiv Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), directorul medical al spitalului, dr. Tiberiu Brădățan, precizând că, în acest sens, la finele lunii este organizat un concurs pentru ocuparea a două posturi de medici în specialitatea medicină de urgență. „La sfârșitul acestei luni va avea loc concursul pentru ocupare a două posturi de medic în specialitatea de medicină de urgență. Acesta este o a parte integrantă a efortului pe care îl facem pentru a atrage cât mai mulți specialiști, pentru că putem avea un spital foarte bine dotat tehnic; însă fără resursă umană bine pregătită nu se poate obține performanță” a reliefat medicul Tiberiu Brădățan. Dr. Brădățan arată că la peste 80.000 de prezentări în UPU, față de estimatul de 60.000 de cazuri pe an, necesarul este de 19 medici specialiști cu normă întreagă, în timp ce, în momentul de față, incluzându-i și pe medicii care lucrează cu jumătate de normă, sunt ocupate doar 10,5 posturi. Directorul medical al SJU și-a exprimat speranța că la concurs se vor înscrie mai mulți medici, astfel încât „baza de selecție să fie cât mai mare”. Aceasta întrucât au existat și situații în care, de posturile scoase la concurs nu s-a arătat interesat niciun candidat. Medicul Brădățan crede că o cauză constă în aceea că, odată cu absolvirea unei specialități, foarte mulți tineri medici iau drumul Occidentului, unde vor lua salarii mai mari. „Prin venirea a doi noi colegi, la sfârșitul lunii, sperăm că vom putea să scurtăm cât mai mult timpii de așteptare din Unitatea de Primire a Urgențelor și să creștem capacitatea de reacție a acestui foarte important sector din cadrul Spitalului nostru” a explicat dr. Tiberiu Brădățan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: