Șeful Poliției Fălticeni, trimis în judecată de DNA

Procurorii DNA Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Nichitoi, șeful Poliției Fălticeni, pentru tentativă la abuz în serviciu cu obținerea pentru altul a unui folos necuvenit și fals intelectual.
 

Ion Nichitoi

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri AGERPRES, în perioada 14-16 octombrie 2013, în calitate de șef al Poliției Fălticeni, județul Suceava, Ioan Nichitoi s-a implicat activ în activitatea judiciară desfășurată de un subordonat, astfel încât acesta din urmă să nu inițieze procedurile judiciar-penale față de o persoană, om de afaceri, pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere. „Omul de afaceri a fost implicat într-un accident de circulație pe raza localității Fălticeni, iar lucrătorul de poliție din subordinea lui Nichitoi a întocmit toate actele de constatare. Omul de afaceri a fost condus în vederea prelevării de probe de sânge, însă acesta a refuzat prelevarea. A doua zi, agentul de poliție a prezentat actele întocmite comandantului unității Ioan Nichitoi în vederea punerii rezoluției și înregistrării dosarului. Acesta din urmă i-a solicitat subordonatului să rupă actele, întrucât omul de afaceri ar fi un prieten de-al său și trebuie ajutat, în sensul de a trata incidentul ca o simplă tamponare. Mai mult, el ar fi insistat ca subordonatul său să îi facă documentele pentru a obține despăgubirile de la firma de asigurare”, susțin procurorii. DNA precizează că forma tentativei este reținută având în vedere că folosul injust urmărit a fi obținut de omul de afaceri nu a fost efectiv realizat, ca urmare a intervenției procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni. „Din dispoziția procurorului, dosarul a fost înregistrat la penal, iar cercetările penale s-au efectuat tot din inițiativa procurorului, care a preluat cauza la urmărire proprie. Ulterior, existând indicii în sensul comiterii de fapte prevăzute de legea penală de către agenți de poliție din cadrul Poliției Fălticeni, dosarul a fost declinat către Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava. În urma cercetării penale efectuate s-a stabilit că omul de afaceri este autor al infracțiunii de refuz al conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind dispusă sancționarea administrativă”, se mai spune în comunicat. DNA precizează că, într-un alt context, în 20 decembrie 2013, Ioan Nichitoi a întocmit înscrisul intitulat “Raport de necesitate privind oportunitatea sponsorizării”, înregistrat la IPJ Suceava trei zile mai târziu, care avea un caracter fals și a fost întocmit în condițiile în care obiectul presupusei propuneri de sponsorizare fusese deja predat către Poliția Fălticeni. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: