Guvernul se opune

Guvernul a emis, miercuri, un aviz nefavorabil față de propunerea legislativă depusă de senatorul PSD de Suceava Ovidiu Liviu Donțu intitulată „Lege pentru completarea alineatului (2) al articolului 28 din Legea nr. 51/2006 privind serviciile comunitare de utilități publice, republicată”.
 

Proiectul inițiat de Donțu prevede că unitatea administrativ-teritorială poate înființa societăți comerciale în care va fi acționar unic și care va avea ca principal obiect de activitate prestarea serviciilor de utilități publice aprobate de consiliile locale sau județene prin hotărâre. Aceste servicii, potrivit propunerii lui Donțu, se referă, dar nu se limitează, la termoficare, inclusiv transportul și distribuția agentului termic, apă, canal, salubritate, transport local, dar și alte servicii aprobate de consiliile locale. Proiectul de lege inițiat de Donțu are șanse reduse acum să fie adoptat de Parlament în lipsa avizului Guvernului, care este însă consultativ. În acest caz, Guvernul a avut în vedere caracterul de încălcare a legislației privind concurența în cazul unor situații de monopol. Ovidiu Donțu a inițiat acest proiect pentru a sprijini punctul de vedere al PSD în ceea ce privește soluționarea problemei termoficării în municipiul Suceava, unde social-democrații au susținut că transportul și distribuția agentului termic ar trebui făcute de o societate comercială la care Primăria să fie unic acționar. În prezent, municipalitatea suceveană se află în procedurile de selecție a unei firme care să asigure serviciile de transport și distribuție a agentului termic. O inițiativă similară au avut consilieri ai PSD în Consiliul Județean, când au cerut un tratament preferențial societății Drumuri și Poduri SA, firmă a CJ Suceava. La acea vreme, Consiliul Concurenței a transmis un punct de vedere prin care arăta că se încalcă legislația în domeniu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI