Pentru proiectele de dezvoltare rurală

Județul Suceava – plăți de 38,62 milioane de euro, cu 11 milioane de euro mai mari decât cele din județul Iași

În anul 2013, cererile de plată procesate prin intermediul Oficiului Județean de Plăți pentru Pescuit și Dezvoltare Rurală Suceava s-au concretizat în plăți efective de 38,62 milioane de euro, a arătat Mihai Moraru, directorul instituției sucevene, cu prilejul întrunirii Colegiului prefectural.
 

Potrivit lui Moraru, aceasta este cea mai mare sumă plătită în județele din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est. Astfel, Suceava este urmată, la mare distanță, de județele Iași, cu plăți de 27,48 milioane de euro; Botoșani, cu 18,60 milioane de euro; Bacău, cu 16,69 milioane de euro; Neamț, cu 16,64 milioane de euro și Vaslui, cu 9,27 milioane de euro. În 2013, instituția suceveană, cu un colectiv format din 20 de persoane, din care 4 posturi de conducere, a analizat 2.054 de cereri de plată, cele mai multe dintre acestea, adică 1.649, provenind de la beneficiarii Măsurii 1.4.1 „Sprijinirea fermelor agricole de semisubzistență”, după care urmează cele de la persoanele care au accesat Măsura 1.1.2 „Instalarea tinerilor fermieri”, respectiv 106 cereri de rambursare. Urmează, în ordine, cele 113 solicitări de rambursare din cadrul Măsurii 3.2.2 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”; 64 aferente Măsurii 3.1.3 „Încurajarea activității turistice”; 34 pentru Măsura 3.1.2 „Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de microîntreprinderi” și, de asemenea, 26 la Măsura 4.3.1.2 „Funcționarea Grupului de Acțiune Locală, dobândirea de competențe și animarea teritoriului”. Alte 31 cereri de plată au fost depuse de către sucevenii care au accesat fonduri prin intermediul Măsurii 1.2.5 „Îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea și adaptarea agriculturii și silviculturii”. Tot în 2013, pe componenta de verificare a cererilor de finanțare, primite și analizate, sub aspectul conformității și eligibilității, văzute au fost 173 de asemenea cereri. Totodată, lucrătorii specializați ai instituției au întocmit 320 de acte adiționale și au operat 504 de modificări în contracte. Nu în cele din urmă, la OJPDRP Suceava s-au recepționat și verificat 151 de dosare de achiziție, precum și 68 de proiecte tehnice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: