„Când vrei să construiești, e bine să te sfătuiești și cu partenerii înainte să iei hotărâri”

Deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan, a cerut liberalilor să nu mai tergiverseze procesul de fuziune dintre PDL și PNL și să se reunească cât mai curând posibil la o „masă rotundă” pentru a pune la punct toate detaliile unificării dreptei din România.
 

„Cred că de acum negocierile ar trebui să se desfășoare la o masă rotundă pentru că a trecut vremea discuțiilor purtate de o parte și de alta a mesei”, a explicat deputatul Ioan Bălan, vicepreședinte al PDL pe regiunea de NE dar și coordonator al fuziunii pe aceeași regiune. Parlamentarul sucevean este de părere că proiectul fuziunii PNL-PDL trebuie să continue, fiind prea important, și chiar dacă prin decizia privind denumirea formațiunii rezultate PNL a bulversat acest proces, nu există drum de întoarcere, pozițiile urmând să fie armonizate. El a arătat că în cadrul Congresului PNL s-au rezolvat unele probleme legate de fuziune, dar că au fost, în același timp, și hotărâri care au bulversat proiectul, cum ar fi decizia ca numele partidului rezultat să rămână PNL. „Când vrei să construiești, cred că e bine să te sfătuiești și cu partenerii înainte să iei hotărâri care ar putea să bulverseze proiectul de fuziune. Cred că lucruri sensibile, cum ar fi acela de a păstra denumirea unuia și tot ce ține de o singură parte, bătute în cuie prin decizie a Congresului, nu prea arată că cele două părți negociază”, a spus vicepreședintele PDL. El a arătat însă că lucrurile mai pot fi armonizate, pentru că acest proiect de fuziune și de constituire a unui puternic partid de dreapta în România este mult prea important. „Eu cred că acest proiect, de realizare a unei construcții politice cu o miză extrem de importantă, nu atât pentru partid, cât pentru țară, va continua, iar lucrurile vor fi armonizate. Odată pornit acest proiect, el trebuie să funcționeze pe principiul: «Înainte, că înapoi podul e rupt!». Nu cred că există drum de întoarcere”, a mai spus deputatul Ioan Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: