La Schweighofer, Rădăuți

12 muncitori salvați de sub dărâmături

Un puternic cutremur a avut loc pe parcursul zilei de vineri, 12 muncitori fiind prinși sub dărâmături la societatea Holzindustrie Schweighofer SRL Rădăuți. Din fericire, nu este un fapt real, ci acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe în teren derulat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Bucovina” al județului Suceava în incinta unității comerciale.
 

Astfel, potrivit ofițerului de presă din cadrul ISU Suceava, col. Cristian Hociung, „s-a verificat capacitatea de intervenție a Comitetului județean și a Comitetului local pentru situații de urgență Rădăuți, împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și celelalte instituții cu atribuții de sprijin, pentru salvarea și evacuarea persoanelor și limitarea efectelor unui cutremur și punerea în aplicare a Planului Roșu”. În cadrul acțiunii au participat forțe și mijloace de la Detașamentul de pompieri Rădăuți, gărzile de intervenție Siret și Vicovu de Sus, Detașamentul Suceava, Serviciul privat pentru situații de urgență al SC Holzindustrie Schweighofer și SC Egger, Serviciul Județean de Ambulanță – substația Rădăuți, precum și echipaje ale poliției. Conform surselor citate, exercițiul prevedea găsirea și salvarea unui număr de 12 muncitori care în urma cutremurului au fost prinși sub dărâmături în Secția Rindeluire a societății comerciale. În același timp, pompierii trebuiau să acționeze pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o altă secție a fabricii, pe o suprafață de aproximativ 300 de metri pătrați, din cauza scurt circuitului produs prin secționarea cablurilor electrice. Scenariul prevedea că nici așa problemele nu se terminau, deoarece unul dintre silozurile pentru depozitarea rumegușului a fost avariat, iar 5 persoane aflate acolo pentru a-l repara au suferit un atac de panică și sunt în imposibilitatea de a coborî în siguranță. În acest caz a fost testată capacitatea de intervenție a echipei de salvare de la înălțimi a ISU Suceava. Până la urmă totul s-a terminat cu bine Până la urmă totul s-a terminat cu bine deoarece, potrivit col. Cristian Hociung, „pe timpul exercițiului au fost aplicate metode și proceduri de intervenție specifice, îndelung exersate de către pompierii suceveni în bazele de pregătire din subunități și la cursurile din Poligonul de pregătire de la Siret. Astfel, obiectivele exercițiului au fost atinse, întreaga acțiune demonstrând atât capacitatea și încrederea personalului în rezolvarea oricăror situații de urgență, cât și calitățile tehnice superioare și fiabilitatea autospecialelor de intervenție din dotarea Inspectoratului”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: