Pentru Arhive este nevoie de un spațiu amenajat special

Arhivele Naționale nu au spații în administrare directă, ci în folosință și Serviciul Județean Suceava al Arhivelor Naționale ocupă spațiul în care își desfășoară activitatea în mod legal, din 1969, arată, într-un comunicat de presă, șefa acestui serviciu, Simona Maria Palagheanu. „Arhivele Naționale sunt dispuse să dea curs solicitărilor Consiliului .
 

Județean Suceava în vederea realizării proiectului «O clădire de patrimoniu – muzeu pentru mileniul III», se arată în comunicat, în care se precizează că Arhivele Naționale Suceava nu se pot muta decât într-un spațiu amenajat special pentru funcționare și conservarea documentelor, dar că spațiile oferite până în prezent nu au facilitățile necesare. „Arhivele Naționale sunt în legătură cu toți factorii responsabili din Ministerul Afacerilor Interne și cu autoritățile locale în vederea identificării unei soluții în zilele următoare”, se mai arată în comunicat. Simona Palagheanu susține că Secția Județeană a Arhivelor Naționale Suceava și conducerea Arhivelor Naționale ale României au făcut demersurile necesare, în limitele competențelor legale, pentru rezolvarea situației. Secția Suceava a Arhivelor Naționale urmează să fie evacuată de Consiliul Județean, proprietarul clădirii, în condițiile în care au loc lucrări de modernizare printr-un proiect european și va fi amenajat un muzeu de artă, autoritățile căutând un alt sediu pentru Arhivele Naționale. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, joi, că reprezentanții Arhivelor Naționale Suceava au fost notificați de mai mult timp că trebuie să-și găsească un nou sediu întrucât clădirea în care funcționează în prezent instituția și care aparține CJ este modernizată printr-un proiect european. În prezent, Arhivele Naționale Suceava funcționează într-o aripă a clădirii unde își desfășoară activitatea și Muzeul de Istorie al Bucovinei, iar întregul imobil este modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană de 60 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: