Hoții din locuințe, invitați la furat chiar de proprietari

> Uși și ferestre lăsate deschise și chei lăsate la vedere, sunt cauzele unui sfert din furturile din case reclamate la poliție
 

Un sfert din numărul furturilor din locuințe ar fi putut fi prevenite dacă proprietarii ar fi luat cele mai elementare măsuri în ce privește siguranța ușilor și ferestrelor. O cheie întoarsă în yală și o fereastră închisă la plecarea de acasă ar scuti de necazuri și pagube multe persoane care, cu o lipsă totală de vigilență, au invitat practic hoții în locuințe lăsând neîncuiate căile de acces. „Se remarcă în unele cazuri ignorarea totală a oricăror măsuri de precauție, cheile ușilor fiind depozitate în cuier, sub haine, sub preș, în ghivecele de flori sau chiar lăsate la vedere lângă ușa respectivă, făcând astfel ca sistemele de închidere să nu mai aibă nicio utilitate, mai mult, să se constituie în adevărate invitații pentru hoț”, a comunicat Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava. Că cele de mai sus sunt o realitate curentă stau dovadă cele nu mai puțin de patru furturi din locuințe petrecute într-o singură zi, joi 26 iunie. În intervalul 16-18, când nu era nimeni acasă, persoane necunoscute au intrat în casa unei bătrâne de 88 de ani din Bosanci. Au intrat domnește, fără să fie nevoiți să forțeze vreo încuietoare, descuind cu cheia pe care bătrâna o lasă de obicei deasupra ușii. S-au dus apoi exact unde a trebuit, în pod, acolo unde fiica bătrânei a găsit răscolită lada în care mama ei îți ținea îmbrăcămintea și prosoapele pentru înmormântare, precum și o sumă de 4000 de lei, păstrată într-un borcan care a dispărut. În aceeași zi, într-un interval de jumătate de oră, hoții au intrat în apartamentul închiriat al unui tânăr din Fălticeni și au furat o butelie de aragaz. Tânărul a ieșit din casă între 15.30 – 16, iar cei care au furat butelia au intrat lejer în casă pentru că ușa a fost lăsată descuiată. Poliția din Gura Humorului a primit joi o sesizare din același spectru. În noaptea de 25 spre 26 iunie, persoane necunoscute au intrat pe o fereastră lăsată deschisă a atelierului de mobilă de la parterul unei case și au făcut pagubă. Hoții au ieșit tot pe unde au intrat, dar cu trei mașini electrice de găurit, două ferăstraie electrice, două flexuri etc. La Câmpulung Moldovenesc, hoții au furat din autoturismul unui localnic de 58 de ani un portofel cu 3000 de lei în el, permisul de conducere și cartea de identitate. Furtul s-a petrecut în noaptea de 25 spre 26 iunie, mașina fiind trasă în curtea casei omului, încuiată, dar cu cheile atârnate la vedere într-un cui bătut în grinda casei. Polițiștii din aria de responsabilitate a faptelor reclamate au demarat cercetările pentru identificarea autorilor acestor patru furturi calificate, dar există și premisa ca ele să nu se fi petrecut dacă persoanele păgubite ar fi dat dovadă de mai multă precauție.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI