Evenimentul

La conferința de presă pe care am organizat-o acum câțiva ani buni, cu ocazia marcării ediției 4000 a ziarului nostru, un tânăr jurnalist, talentat și deja cunoscător al multor ascunzișuri ale meseriei, ne întreba, puțin ironic: „De ce nu schimbați fața ziarului, azi se face altfel presa: evenimentul, cel scandalos îndeosebi, ține prima pagină…”. Într-adevăr, așa se face presă astăzi, dar parcă din ce în ce mai mulți nu mai agreează maniera. I-am răspuns că eveniment este și festivalul „Silvestru Lungoci” de la Horodnic și că e nedrept să-i ignorăm pe realizatorii acestuia, cărora le trebuie o jumătate de an ca să-l pregătească (între timp inimosul director Vasile Teleagă a murit…) și să-i dăm pagina întâi unui cuțitar sau unui violator.
 

Dumitru TEODORESCU

Într-adevăr, bătălia pentru a materializa o idee care devine eveniment este adesea o adevărată epopee și rar zăbovim asupra marelui efort de a o aduce în stadiul în care devine vizibilă pentru cât mai multă lume. În spatele „traseelor eminesciene” care au condus tinerii sâmbătă la Mănăstirea Putna pentru a finaliza concursul purtând același nume s-a aflat consilierul județean Mihai Grozavu. Pentru ca manifestarea să existe, să fie deci înscrisă în calendarul de acțiuni culturale al Consiliului Județean, a fost nevoie de un amendament depus de Mihai Grozavu și susținut de acesta cu îndârjire până a fost acceptat și, evident, finanțat. Mihai Grozavu a urmărit în continuare, din poziția sa de consilier județean, organizarea, desfășurarea și finalizarea concursului, astfel că la Putna, sâmbătă, a fost răsplătit cu cuvinte frumoase meritate pentru zbaterea sa. Subscriem acestui gest, pentru că tot mai puțini sunt cei ce se înhamă astăzi la asemenea inițiative.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: