Conducerea Spitalului Județean Suceava, în formulă completă

> Dr. Tiberius Brădățan, asistenta șefă Doina Chirap și Constantin Boliacu vor ocupa în următorii trei ani funcțiile de director medical, director de îngrijiri și director financiar contabil
 

dr. Tiberiu Brădățan

Echipa managerială a Spitalului Județean Suceava își poate desfășura activitatea cu toate actele în regulă. Tiberius Brădățan și Doina Chirap, au susținut săptămâna trecută proba scrisă și cea orală pentru posturile de director medical și director de îngrijiri (fiind de altfel și singurii candidați pentru aceste funcții) și au obținut note mult peste 9. Pentru cel de director financiar contabil au concurat însă doi candidați, Constantin Boliacu și Carmen Cârlan Bălan, primul obținând o notă cu aproape 2 puncte mai mare decât cel de al doilea. Joi, 12 iunie, cei patru au prezentat în fața comisiei planurile de management pentru departamentele pe care au concurat, comisia stabilind la final că cei trei care vor ocupa, alături de managerul general Vasile Rîmbu, în următorii trei ani funcțiile de conducere în cadrul celei mai mari unități medicale din județul Suceava, vor fi Tiberius Brădățan, Doina Chirap și Constantin Boliacu. „Un spital de capacitatea celui județean de la Suceava nu poate funcționa la nivel calitativ cu 1200 de angajați” Principalele obiective la care s-a angajat directorul medical Tiberius Brădățan în planul său de management este îmbunătățirea calității serviciilor medicale și creșterea nivelului de comunicare medic-personal medical versus pacient aparținător. În ce privește cel de-al doilea aspect, în Spitalul Județean Suceava se organizează deja de aproximativ o lună cursuri de comunicare obligatorii pentru tot personalul medical, pe care directorul medical le dorește nu doar sporadice. „Intenționăm să permanentizăm aceste cursuri, pentru că ele nu trebuie să însemne că un specialist în comunicare vine o dată, ține niște cursuri, încasează niște bani și la urmă dăm și o masă. Cursurile trebuie să aibă loc permanent, de câte ori este nevoie și mai ales faptul că ai trecut prin ele trebuie să se vadă clar în activitatea de zi cu zi a întregului corp medical”, a declarat medicul Brădățan. În privința creșterii calității actului medical în Spitalul de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în planul managerial directorul medical a susținut cu titlu de angajament căutarea de resurse ca la patul bolnavului să existe personal eficient și în număr corect, nu medici și asistenți medicali în număr insuficient, deci extenuați și nervoși. „Nu avem nevoie, de exemplu pe Urgențe, doar de oameni în halate albe (mă refer la elevi și studenți în practică), ci de medici de urgență, care să asigure un act medical profesionist. Un spital de capacitatea celui județean de la Suceava nu poate funcționa la nivel calitativ cu 1200 de angajați câți sunt în acest moment. Susțin în continuare necesitatea creșterii nivelului de personal, la cel puțin doi angajați la fiecare pat, în condițiile în care afară, în spitalele moderne, muncesc mai mult de trei, iar la noi există doar unu și un pic”, a pledat directorul medical Tiberius Brădățan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: