Condamnare cu suspendare

Deputatul minorității poloneze, Ghervazen Longher, a fost condamnat, marți, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la trei luni de închisoare cu suspendare.
 

Decizia ÎCCJ poate fi contestată și va fi judecată la completul de cinci al aceleiași instanțe. Ghervazen Longher a fost trimis în judecată pentru săvârșirea, în concurs real, a două infracțiuni de conflict de interese, prevăzute de art. 253/1 din Codul penal anterior. Astfel, deputatul Ghervazen Longher, reprezentant al minorității poloneze, a fost deferit justiției de Parchetul General, pentru conflict de interese, după ce și-a angajat sora și fratele la Camera Deputaților. În rechizitoriul transmis instanței de judecată, procurorii arată că Ghervazen, în calitate de deputat în cadrul Parlamentului României, a făcut o cerere de angajare a fratelui său la Camera Deputaților și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru fratele său în cuantum de 19.767 lei. Totodată, arată anchetatorii, deputatul a făcut o cerere de angajare a surorii sale la Camera Deputaților și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru sora sa în cuantum de 15.800 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: